Megjelent a 2018. augusztusi ÖM


Néhány tipp, miről írunk barkácsmagazinunkban: mobil grillkonyha raklapokból, zen látványkert, örök életű ereszcsatorna, emeletes dohányzóasztal, aszaló.

Készítsük el raklapokból: mobil grillkonyha

Aki szereti a kerti sütögetést, az tapasztalatból tudja, hogy a grillszezon egészen szeptember végéig eltart. Ezért augusztusi számunkban ötféle könnyen, olcsón elkészíthető grillezőt és grillpultot mutatunk be.

 

A megszokott gyepszőnyeg helyett – építsünk látványkertet!

Egy ilyen kertrész persze azért is jó, mert nem kell füvet nyírni. Biztos azonban, hogy a látvány sokkal többünket motivál. Augusztusban végigkísérjük készítésének menetét.

 

Örök életű ereszcsatorna, amely gyakorlatilag nem mehet tönkre

Akár új ház épül, akár „csak” tetőfelújításról van szó, végül fel kell kerülnie az ereszcsatornának. A ma standokra került ÖM-ben végigkövetjük egy különleges, könnyű, rozsdamentes, hosszú életű alumínium változat felszerelését – forrasztás helyett ragasztással!

 

Emeletes dohányzóasztal ötször annyi rakodóhellyel

A dohányzóasztal teteje többnyire dugig van mindenféle szükséges holmival – okostelefonnal, távirányítóval, újságokkal, könyvekkel, üdítővel, rágcsálnivalóval... Hát innentől kezdve más lesz a helyzet – ha elkészítjük ezt a többszintes, rengeteg tárolóhelyet kínáló lerakóasztalt.

 

Tartósítsunk befőzés nélkül – napkollektoros gyümölcsaszalóval

Rengeteg gyümölcs terem a kertben? Nem csak befőttként lehet ám eltenni télire! A termés egy részét meg is aszalhatjuk, a korábban nagy mennyiségben (és drágán) vásárolt aszalványok helyett.

A felsorolt példákon kívül persze még sok egyéb ötlet és tipp várja az augusztusi Ötlet Mozaik magazin olvasóit.

 

Keresse az újságárusoknál!

Lapunk digitális formában is megrendelhető, illetve megvásárolható, azaz letölthető, ehhez kattintson ide.

Célegyenesbe fordult 2018-as Építési bajnokságunk is, a részleteket megtalálja itt.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION