Előzzük meg a viharkárokat!


Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a két kulcsszó a minőség és a hozzáértés – ezeket kell szem előtt tartanunk, amikor tetőcserepet vásárolunk.

Az elmúlt időszak szokatlanul nagy viharai sokak tetőszerkezetét megrongálták, és még többen döbbenhettek rá arra, hogy otthonuk melege milyen könnyedén veszélybe kerülhet. Nemcsak lakásbiztosítással lehet azonban védekezni a viharkárok ellen, hanem az elhasználódott, kiöregedett tetőszerkezet cseréjével is nagy lépést tehetünk házunk megóvása felé. Ennek kulcsa pedig a jól megfontolt cserépválasztásban rejlik.

A hazai piac legnagyobb részét a beton- és kerámiacserepek teszik ki, az utcán sétálva a házak túlnyomó többségén ezeket láthatjuk – mondják az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértői. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy annak ellenére, hogy még mindig egyeduralkodónak számít ez a két nagy csoport, egyre többen keresik az úgynevezett palatetőket is. Ezek, bár olcsóbbak a beton- és kerámiacserepeknél, rövidebb élettartammal bírnak, és ár-érték arányuk sem mindig a legkedvezőbb.
A betoncserepek legnagyobb előnye, hogy élettartamuk rendkívül hosszú, kiválóan bírják a szélsőséges időjárási körülményeket és tökéletes víz-, valamint fagyálló képességekkel rendelkeznek. Egyetlen hátulütőjük, hogy igen nehezek, ami megköveteli a masszív tetőszerkezetet – mutatnak rá a hozzáértők. A kerámiacserepek ezzel szemben hasonlóképpen jó ellenálló képességgel rendelkeznek, ugyanakkor az előbbieknél jóval könnyebbek, ráadásul megfelelő rögzítés esetén viharállóak is, ami az egyes gyártók szerint azt jelenti, hogy erősebb szél sem képes levinni őket a tetőről.
Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a két nagy csoport közül bármelyik mellett is döntsünk, rendkívül fontos, hogy kiváló minőségű építőanyagokat vásároljunk. A tetőcsere nem az a pontja a házfelújításnak, amin érdemes spórolni, sőt, igazából akkor takarítunk meg jelentősebb összegeket, ha a legkiválóbb márkák legmegbízhatóbb termékeit választjuk. Ezek esetében sokszor garanciát is érvényesíteni tudunk, ráadásul valóban hosszú élettartamuk miatt több évtizedre nyugodtak lehetünk, hogy nem kell tetőt cserélnünk – teszik hozzá.
Az építőanyag-kereskedelmi hálózat telephelyein a hazai piac legjobb minőségű termékei közül választhatnak az érdeklődők, igény esetén pedig szakértők segítségét is kérhetik a megfelelő döntés meghozatalához. Az anyagbeszerzés után pedig már csak egyetlen kihívás maradt: a megbízható tetőfedő szakember megtalálása, aki hozzáértőn tud biztonságos tetőt építeni a fejünk fölé.
Hatalmas feladat jó szakembert találni, hiszen az ács és a tetőfedő szakma is jelentős munkaerőhiánnyal küzd. Érdemes azonban várni a mesterekre, semmiképpen se bízzuk másra a munkát – húzzák alá a szakértők.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Cserélje újra tetőablakát!
Magyarországon sok olyan tetőablak van használatban, amelyet 15-20...
Zsóri Hajnalka
LAKBERENDEZŐ
Faltetoválás saját kezűleg
Kedves Hajnalka! Faltetoválást szeretnénk otthonra a nappalinkba, csak az igazi tetoválások...
Egyedi kandalló
Kandalló saját kezű megépítésével koronázta meg a lakásfelújítás Smid Attila Budapesten....
Kétszínű dekortál
Nagyon tetszettek édesanyjának a hasonló, egyetlen lemezből kivágott tálak, ezért...
Kémény-információs szolgálat a Leier-nél
A szénmonoxid mérgezés egyre nagyobb veszélyt jelent....
A cserépkályha reneszánsza
Ki ne vágyna egy hűvös, téli estén hozzásimulni a meleget sugárzó kályhacsempékhez?...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION