A szakma sztárjai


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Sztár Fesztivált április 23-25. között, a Hungexpo területén.

 

A versenyen azok a tehetséges fiatalok indulhatnak, akik bár még csak most fejezik be tanulmányaikat, már látszik: mesterségük legjobbjai lesznek. Az esemény támogatói között a tavalyi évhez hasonlóan most is ott lesz az újHÁZ Centrum, Magyarország egyik meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata.
Több mint negyven szakmában mérhetik össze tudásukat, ügyességüket és tehetségüket a jövő szakembereit jelentő, ma még tanulmányaikat folytató fiatalok a Szakma Sztár Fesztivál keretében. Az újHÁZ Centrum, mint az esemény egyik főszponzora az építészet szakmacsoporton belül a magasépítő technikusokat támogatja jelentős értékű ajándékutalványokkal.

 

– Meggyőződésem, hogy a kétkezi munkát nekünk, az ágazatban érdekelt vezető vállalatoknak is népszerűsítenünk kell. Ezt a missziót fel kell vállalni, ugyanis jelenleg minden területen jelentős munkaerőhiánnyal kell szembenéznünk – mondja dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője, aki hozzáteszi: ha nem segítik a tehetséges fiatalokat, a saját jövőjük támogatását is elmulasztják. – Bár az elmúlt hónapok hírei arról szóltak, hogy csökkent a szakmunkások külföldre vándorlása, még mindig jelentős a pályaelhagyók aránya. Ma kétséges a kihalóban lévő mesterségek megfelelő szakmai utánpótlása – mutatott rá.
A magasépítő technikusok megmérettetésén várhatóan öt-hat versenyző indul majd, ám a döntőben csupán hárman vehetnek részt. A fiataloknak egy összetett gyakorlati feladatot kell majd végrehajtaniuk a tervezésen és a tartószerkezeti méretezésen át a költségvetés elkészítéséig, végül pedig a kitűzést követően el kell látniuk az építőmesteri és szakipari munkák kivitelezését is.

A legjobbaknak a dicsőség mellé ajándékutalvány is jár, sőt elképzelhető, hogy a jövőjüket is meg tudják alapozni a Hungexpo falai között. A legtehetségesebb fiatalokra ugyanis felfigyelnek a nagyvállalatok. Ez történt a tavalyi évben az ács kategória versenyzőivel is, akiknek az újHÁZ Centrum hálózatába tartozó kiskunhalasi Merkbau a döntőt követően azonnal biztos munkát kínált. – A jövő nem csak az ő, hanem a mi kezünkben is ott van. Biztos vagyok abban, hogy közösen képesek vagyunk újra vonzóvá tenni a fiatalok számára az itthon is biztos megélhetést jelentő kétkezi munkát – fűzte hozzá az újHÁZ Centrum cégvezetője.

További adatok, érdekességek: ujhazcentrum.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Jókedvre derítő tárgy: fessünk faliórát!
Cikkünkben néhány olyan, gyönyörű üvegórát mutatunk be, amelyre méltán lehet büszke...
Betonozás gyorsan, egyszerűen
Gyakran előfordul, hogy egy új ruhaszárítót vagy függőágyat hetekig nem lehet birtokba...
Megújult az Ötlet Mozaik
A májusi lapszámmal megújul az Ötlet Mozaik. A kreatív férfiaknak szóló magazin arculata...
A falszínek trendjei
Fagylaltszínekkel, a Szalmarózsa stílusos eleganciájával, a különböző árnyalatok...
Nem akarnak építeni a fiatalok
Hosszú távon fel kell készülni a szakemberhiányra.
Mesepedagógia oldhatja meg a szakemberhiányt?
Az építő szakmákról készített mesekönyvet a Mapei Kft. A vállalat reméli, ha korán...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION