hirdetés



Egyedi bögretartó

Ötletek

Egyedi bögretartó

16 különböző bögre gyűlt össze az idők során Héja Tamás és barátnője otthonában Besenyszögön. Mivel állítva egy egész polcot elfoglaltak, Tamás bögretartót készített, nem is akármilyet.

Előbb a bolhapiacon keresett kampókat, fogasokat, akasztókat, de nem sok sikerrel. Mivel szándékosan nem egyformákat akart, hanem kicsit eklektikus összképet, egyszer csak bevillant neki: mi lenne, ha teáskanalakat hajlítana meg kampó formájúra. Egy-két bolhapiacozás után meg is volt a kívánt mennyiség, és változatos összetétel. Egy megfelelő hosszúságú maradék deszkát fúrógépbe fogott drótkoronggal átcsiszolt, így jobban látszik a fa erezete. (A drótkorong a puhább részeket elkoptatja, míg a keményebbek megmaradnak.)

A kanalakat egy háromnegyedes csövön egyforma ívűre hajtotta, majd megfelelő távolságra elosztotta őket. 10 darab kényelmesen elfért, utána eszébe jutott, hogy ha követi a konyha sarkát, és odailleszt még egy kis darab fát, akkor még két kanál elfér, ráadásul egy kis polcot is tud fölé tenni.

 

Anyag- és szerszámszükséglet

- deszka

- kiskanalak

- csavarok

- fűrész

- fúrógép

-  drótkorong

- csavarhúzó

- dugókulcs

- ecset

- akrilfesték

-  lakk




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Lámpások kiürült sörös és kólás dobozokból
Nem szeretnél pénzt kiadni érte, mégis szebben mutatna esténként az erkélyed egy kis hangulatvilágítással? Ha akad otthon egy-két kiürült sörös vagy kólás doboz, alakítsd át őket mutatós mécsestartóvá! Íme néhány egyszerű és ötletes megoldás!


Ötletek
Mobil italhűtő pillanatok alatt
Nyáron, víz mellett, strandon a nagy melegben jól esik egy üveg hűs ital. Sajnos gyorsan fölmelegszik, ugye? Pedig van megoldás. És milyen egyszerű!


Szerszám-anyag
Rendet a műhelyben! Szerszámtartó villámgyorsan
Az itt bemutatott szerszámostáblát könnyű átlátni, egy szempillantás alatt megtalálható rajta az éppen szükséges eszköz, és ugyanúgy vissza is lehet tenni a helyére.


Ötletek
Ékszerdoboz
Ha ládikában vagy esetleg fiókban tárolja a szebbik nem a fülbevalókat, nyakláncokat és egyéb ékszereket, akkor bizony időbe telik kiválasztani a megfelelőt és a párját is meg kell találni.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság