Kárpitozott ágyvég


Alapvetően a komfortérzet vezérelte Horváth Krisztinát Pécelen, amikor kigondolta, hogy olyan ágyvéget szeretne a hálószobába, amely biztosítja a kényelmes olvasást az ágyban.

Ezért a puha, meleg, a hátat jól támasztó kárpitozott ágyvég mellett döntött. Mivel szereti az eklektikát, a minták és színek harmonikus keveredését, vásárolt néhány összeillő textilt.

Az alapokhoz 15 db 6 mm vastag, 38,5×38,5 cm-es rétegelt lemezre 8 cm vastag szivacsot ragasztott. Ezekre egyenként felfeszítette és elektromos tűzőgéppel rögzítette a szöveteket. Lehet, hogy előtte érdemes lett volna valami alapszövettel bevonni a szivacsot – nos ez elmaradt, de elég nagy munka volt így is a 15 téglatest elkészítése.

A végeredményen egyébként nem látszik, hogy nincs alatta védőanyag. A téglatestek bevont felülete 40×40 cm-es. A kész téglatesteket Krisztina ízlésesen elrendezte egy 198×116 cm-es bútorlapon. A sarkok találkozásánál a kiválasztott textillel bevont gombok helyét kijelölte és kifúrta.

A kockákat a bútorlap hátoldala felől fúrással rögzítette. Fölhelyezte a gombokat – ezek jól takarják a réseket és izgalmassá is teszik a végeredményt. Végül a 200×120 cm-es felületet rögzítette a falra.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION