Megjelent a 2017. januári ÖM


Néhány tipp, miről írunk barkácsmagazinunkban: tároló a lépcső alatt, olvasókuckó álmodozáshoz, sárkánylovagok fából, kiskonyha extrákkal, csőbútorok.

Üresen tátongó tér helyett tároló a lépcső alatt

 

Ahogy múlik az idő, a legritkább esetben csökken a tárgyaink száma, inkább az a jellemző, hogy egyre több polc kellene. Januári számunkban bemutatjuk, hogyan használhatjuk ki a lépcső alatti – ferde oldala miatt a leggyakrabban „parlagon heverő” – teret tárolásra.

 

Olyan, mint az igazi: kiskonyha extrákkal

 

Első ránézésre átlagos konyhának tűnik, és csak ha jobban megnézzük, akkor derül ki, hogy valójában játékkonyha. Méghozzá sok nem várt (de biztonságos) funkcióval.

 

Vár, lovagok, sárkányok – játékvilág fából

 

Mint a januári Ötlet Mozaikból kiderül, némi munkával és sok-sok kreativitással fából egész fantáziavilágot készíthetünk: például a képünkön látható lovagokat, várat, sárkányokat, és persze a hercegnőt.

 

3 változat 3 funkcióval: csőbútorok a lakásban

 

A III. évezred, amelyben élünk, a szokatlan megoldások ideje. Gyárépületekből átépített lakások, fűthető ruhák, elektromos autók... Januárban három újabb váratlan bútordarabot mutatunk be: fémcsövekből épített tálalóasztalt, illetve előszoba- és fürdőpolcot.

 

Olvasókuckó pihenéshez, álmodozáshoz

 

Kell egy zug a lakásban, ahová el lehet vonulni olvasni, de elég nagy ahhoz, hogy lehessen rajta aludni is. A januári ÖM-ben bemutatjuk a képen látható változat elkészítésének részleteit.

 

Fa, papír, bőr és szövet a falon: hatféle lakásdísz

 

Méghozzá ingyen – vagyis nem ingyen, hanem maradékokból – amelyekért ugye, valamikor pénzt adtunk, de aztán a kimaradó darabok, tekercs- és anyagvégek legfeljebb kallódnának – vagy kidobnánk őket. Ne tegyük: ebben a hónapban hat különböző szoba(fal)dísz példáján mutatjuk be, mi mindenre lehetnek jók a leeső resztlik.

A felsorolt példákon kívül persze még sok egyéb ötlet és tipp várja a januári Ötlet Mozaik magazin olvasóit.

 

Keresse az újságárusoknál!

Újdonság, hogy lapunk már digitális formában is megrendelhető, illetve megvásárolható, azaz letölthető, ehhez kattintson ide.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Üvegmozaikos játékasztal
Az ember által alkalmazott egyik legrégibb díszítő művészet a mozaikolás, amelynek...
Zsóri Hajnalka
LAKBERENDEZŐ
Fadugó a görcs helyére
Kedves Hajnalka! Egy melléképület ajtaját szeretnénk házilag felújítani. A belső...
Megújult az Ötlet Mozaik
A májusi lapszámmal megújul az Ötlet Mozaik. A kreatív férfiaknak szóló magazin arculata...
Játékos „barkácsfal”
Nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek felkészítését a barkácsolásra – ráadásul...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION