hirdetés



Barátságos faterasz

Ötletek

Barátságos faterasz

Egy rokona kérésére készített a kertre néző régi, fémvázas, műanyag hullámlemezzel fedett terasz helyett egy barátságosabbat fából Teleki Tibor Szászváron.

 

1. Így nézett ki eredetileg a terasz. A kívánság az volt, hogy a szerkezet legyen minél egyszerűbb, és a fa legyen látható, a fém tartóelemek pedig maradjanak rejtve.

 

2. A váz fő részei 15×15 cm-es fenyőgerendák. A 7×15 cm-es szarufák egyrészt az épület falához, másrészt a gerendázathoz rögzülnek.

 

3. A tető fedéséhez Tibor 10 mm-es üregkamrás polikarbonát lemezt használt, ez útját állja a csapadéknak, a fényt viszont átengedi.

 

4. Az oszlopokat a teraszon körbefutó láda fogja közre, melybe folyami kavics került, s a kérésnek megfelelően eltakarja a fém lábakat.

 

5. Így néz ki a terasz a lépcsők felől.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Így hozzuk be a dán életérzést otthonunkba
A szürke, borongós télben is boldogok a dánok, ennek titka sajátos derűjük, a Hygge. A világszerte népszerűvé vált érzést Zai Viktória, a Poli-Farbe lakberendezője mutatja meg.


Hírek
Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása
Az e havi hírlevélben a fagyapot termék rendhagyó alkalmazásáról számolunk be.


Szerszám-anyag
Végtelen formájú fapad
Károlyi Angelica grófnő álmát Gáborecz István valósította meg.


Kert-balkon
A fa új élete
A ház előtt kipusztult fa sorsán eltöprengve kezdett kerti tereprendezésbe Paál Zoltánné és családja Kisvárdán. Az eredmény utánzásra méltó.




Ötletek

Az erdő asztala







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság