Megjelent a 2014 januári ÖM


Néhány tipp, miről írunk barkácsmagazinunkban: tárolók a lépcső alatt, hangulatos előszobafalak, mozgatható vendégágy, újfajta falfestés, lakásbiztonság, szénmonoxid- és füstérzékelők, minden a fafúrásról.

Használjuk ki a teret – tárolók a lépcső alatt

Bárhol tör is egy lépcső a magasba, nagy – és sokszor kihasználatlan – tér található alatta. Amit különböző holmik töltenek ki, többnyire nagy kuszaságban. A most megjelent Ötlet Mozaikban kétféle megoldást is bemutatunk a problémára.

 

Hangulatos előszobafalak – két trendi változat

Olyan előszobai akasztóspolcot keres, amely gyorsan elkészíthető, és emellett még jól is néz ki? A januári ÖM-ben nem is egy, hanem rögtön két trendi kisbútor-összeállítást közlünk, egy nagyobbat és egy kisebbet, amelyre élmény lesz a kabátokat, sálat-táskát-kulcscsomót felakasztani.

 

Mozgatható pihenőágy – nem csak vendégeknek

1,6 négyzetméternyi kényelem. Nincs is többre szükség, hogy valamelyik szülőnk, rokonunk vagy barátunk egy éjszakára megaludjon nálunk. De ugyanez a derékalj igen jól jön nekünk magunknak is, mondjuk délutáni sziesztázáshoz vagy könyvolvasáshoz. És még tároló is egyben!

 

Extra falfestés – művészet maszkolószalaggal

Ha unjuk már, hogy egyszínűek a falak, és szeretnénk egy kis színt vinni a szobába, akkor érdemes átgondolni az itt bemutatott módszert. Egy pofonegyszerű (mert kézenfekvő) ötlet meg némi munka – és élettelivé válik bármelyik helyiség fala.

 

Újfajta lakásbiztonság – vigyázzunk értékeinkre!

Szeretteink épsége után az otthonunk biztonsága a legfontosabb számunkra. Ezért is gondoljuk át, hogy a meglévő zárak és rácsok megfelelően óvják-e értékeinket. Bemutatjuk, mire figyeljünk oda, melyek a védekezés legújabb mechanikus eszközei.

 

Szénmonoxid- és füstérzékelők – biztonságban a fűtésszezonban

A füst- és szénmonoxidjelzők ára ma már néhány ezer forint körül kezdődik, ezért egyre többen vásárolnak ilyen készüléket. Ennek ellenére Magyarországon a lakóépületek kevesebb, mint 10%-a van ilyen eszközzel felszerelve. Gondoljunk családunk biztonságára, használjuk őket!

 

Jó tudni a fúrószárakról – így fúrjunk fát

Egyáltalán nem ördöngösség tisztán, pontosan és kiszálkásodás nélkül fúrni a különböző faanyagokba. A precíz munka egyik legfontosabb feltétele, hogy mindig az adott feladathoz megfelelő fúrószárat válasszunk, mert nem csak különböző nagyságú, hanem különböző fajtájú fúrószárak léteznek.

A felsorolt példákon kívül persze még sok egyéb ötlet és tipp várja a januári Ötlet Mozaik magazin olvasóit.

2014. januári ÖM

Keresse az újságárusoknál!

Újdonság, hogy lapunk már digitális formában is megrendelhető, illetve megvásárolható, azaz letölthető, ehhez kattintson ide.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Üvegmozaikos játékasztal
Az ember által alkalmazott egyik legrégibb díszítő művészet a mozaikolás, amelynek...
Mulcsozó fűnyírás
A környezetkímélő kertgondozás? Takarékos gazdálkodás a vízzel, a gyomirtók mellőzése?...
Jelentősen nőtt a környezetbarát építőanyagok iránti igény
Az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt azoknak a lakossági építtetőknek a száma,...
Így alakítsd át a gyerekszobát
A diákok legnagyobb bánatára nemsokára elkezdődik a tanév, és vége szakad a jól megérdemelt...
Játékos „barkácsfal”
Nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek felkészítését a barkácsolásra – ráadásul...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION