Pályázati pénz szigetelésre, fűtésfelújításra


Elindult az Új Magyarország Lakásfelújítási Program. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium három új pályázatot írt ki. Beadási határidejük 2008. szeptember és október.
Február 1-től a következő célokra lehet pályázni:
 
- Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújítására (Panel program) 2008. szeptember 30-i beadási határidővel lehet pályázni. 100 ezer forinttal emelkedett a támogatási összeg, így lakásonként 500 ezer forintra pályázhatunk. A lakóközösségeknek a pályázat benyújtásához az új kiírás szerint szükséges a tűzoltóság szakvéleménye.
 

- A távfűtött lakások fűtési rendszerének felújítására, egyedi szabályozására és mérésére (Ökoprogram) 2008. október 31-ei beadási határidővel lehet a pályázatokat benyújtani. A program e részére ebben az évben mintegy másfél milliárd forint áll rendelkezésre.


- A megújuló energiafelhasználás növelésére és az egycsatornás gyűjtőkémények felújítására is benyújthatunk pályázatot állami támogatásra (Termofor kémények felújítása), 2008. szeptember 30-i beadási határidővel. Erre összesen 200 millió forint áll rendelkezésre.
 


A kormány az elmúlt 6 évben 34,4 milliárd forintot fordított a ?panelprogramra?, 2008-ban tízmilliárd forint fordítható lakásfelújításra, s a program várhatóan a következő években is hasonló keretösszegekkel folytatódik. Az Új Magyarország Lakáselújítási Program pályázati kiírásai, valamint legfontosabb információi hang- és képanyaggal kiegészítve megtalálhatóak, illetve letölthetőek az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapjáról: www.otm.gov.hu
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kémény-kisokos
A mondás szerint, aki kéményseprőt lát, szerencsét...
Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és...
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a...
Színpompás sziklakert
Amikor azt a szót halljuk, hogy sziklakert, azonnal valami bonyolult szerkezetű,...
Felújítási 1×1
Mitől függ, hogy tényleg olyan lesz, mint amilyet elképzelt, amilyet...
Környezetbarát kéményszigetelés
A Top-Flex egy tökéletes megoldást kínál a kémények szigetelésére. A beépítéshez...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION