Környezetbarát mobiltöltés


Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordít mindenki a környezetvédelemre, így nem csoda, hogy lassan minden területen feltűnnek az energiatakarékos, környezetet óvó eszközök, technológiák. Ezúttal a mobilpiacot rengetheti meg ez a legújabb, forradalmi technológia. Napjainkban amúgy is heves viták zajlanak a mobiltöltők jövőjéről, mivel minden töltőt egységesíteni akarnak a rendkívül sok elektronikai hulladék miatt. Tudniillik, ha mobilkészülékünk felmondja a szolgálatot, könnyen lehet, hogy bár töltőnk jó, mégis el kell dobnunk, mert gyakran még ugyanazon gyártó új készülékéhez is új töltőt kell vásárolnunk.

Az alternatív energiaforrásokról működő napkollektoros vagy kurblis mobiltöltőt már ismerjük, de még mindig vannak kiaknázatlan források és lehetőségek. A Hymini világújdonsága szélenergia segítségével táplálja a mobilt 220 Volt és konnektor nélkül. Ráadásul nem csak mobilkészülékünket, hanem más hordozható eszközeinket és kütyüinket is feltölthetjük vele. Ezért is van rajta digitális fényképezőgépekkel és mp3 lejátszókkal kompatibilis bemenet.

A fogyasztói ára nem veri az egeket, mindössze 50 dollár, ami körülbelül nyolcezer forintnak felel meg. Az egyetlen problémája lehet, hogy jelenleg minimum 15, maximum 65 km/óra sebességű szél energiáját tudja befogni és felhasználni, de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan továbbfejlesztett változatai is megjelennek.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Környezetbarát tapéta
A Flotex folyékony textil tapéta kizárólag természetes alapanyagokból készül. Alapját...
5 tipp: Így használjuk helyesen a hűtőnket
Egy átlagos magyar évente 33 kg élelmiszert dob a szemétbe csak azért, mert túl sokat...
Így alakítsd át a gyerekszobát
A diákok legnagyobb bánatára nemsokára elkezdődik a tanév, és vége szakad a jól megérdemelt...
Reflektorfényben az ECO termékek
A Mapei sok éven keresztül irányította kutatómunkáját olyan termékek kifejlesztésére,...
Új, környezetbarát mosógép
Magyar győzelemmel fejeződött be az Electrolux Design Lab 07 versenye. Az első helyen...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION