Nem remeg a Metabo?


A gépfelhasználók védelmére alkotott, a kezet és kart érő vibráció ellen védő autobalancer rendszer segítségével a Metabo sarokcsiszolók alig rezegnek. A gépcsaládban hat modell található 150 mm-es tárcsaátmérőig, autobalancer rendszerrel szerelve.

A lényeges 5m/s² expozíciós érték alatt marad a rezgésértéke, amit az aktuális teszteredmények is igazolnak. Ezáltal a gépek normál munkakörülmények között gyakorlatilag egy egész napon át használhatóak. A szerszámgépek tartóssága, élettartalma megnő, míg a szervizköltségek csökkennek.

A Metabo autobalancer a sarokcsiszoló hajtóműtengelyén helyezkedik el és így helyettesíti a támasztókarimát. A géptest belsejében, úgynevezett olajágyban mozgó acélgolyók helyezkednek el. Alkalmazástól függően ezek megfelelő ellenerőt fejtenek ki a vágó, illetve csiszolótárcsák gyártásából eredő egyensúlyhibáival szemben és ezáltal minden esetben a lehető legnagyobb védelmet biztosítják.
 
A Metabo úgy tervezte sarokcsiszolóit, hogy a legkisebb vibráció keletkezzen, és a rezgések csak minimális mértékben hassanak a karra vagy a kézre. Ennek példáit láthatjuk többek között a dinamikusan kiegyensúlyozott motoroknál vagy a VibraTech (MVT) antivibrációs kézi fogantyúban is. Az autobalancer készülékgeneráció a kompaktosztályos sarokcsiszolók szegmensében jelenleg a legnagyobb olyan gépválasztékkal rendelkezik, amelynek a lehető legkisebb a vibrációja.
 
Az autobalancerrel ellátott (a típusjelölésben A-val jelzett) 6 új sarokcsiszoló kapható fékkel illetve fék nélkül is (utóbbit a típusjelölésben B jelzi), vagy VTC-elektronikával (mágnes jeladós fordulatszámtartó elektronika, a típusjelölésben E-vel jelezve). Névleges teljesítményfelvételük verziótól függően: 1.100 W (WA 11-125 Quick, WA 11-150 Quick, WBA 11-125 Quick, WBA 11-150 Quick) illetve 1.400 W (WEA 14-125 Plus, WEA 14-150 Plus). Minden típusnál gyári felszereltség a Marathon motor, az S-automatic biztonsági kuplung amely a korong megszorulásakor nyújt védelmet a felhasználónak és a gépnek egyaránt, a „Quick” rendszer a szerszám nélküli tárcsacseréhez, a VibraTech (MVT) antivibrációs kézifogantyú, valamint a szerszám nélkül állítható és levehető védőburkolat a szálló szikrák ellen.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fúrókalapácsok, őserővel
Hatalmas erővel van felvértezve a Metabo legújabb fúrókalapács generációja. A négyszemélyes...
Faburkolatú szoba
Nagyon szereti a faházakat Vastag Gábor és felesége, ezért penci házuk egyik szobáját...
Hozzuk formába a nyárra kültéri bútorainkat
Egyre többször ülünk ki a teraszra, és tervezgetjük a közös grillezést a barátokkal...
Elit sarokcsiszolók
Új, extra teljesítményű sarokcsiszoló gépcsaládot fejlesztett ki a Metabo szerszámgépgyártó...
Asztali flex
Multifunkciós asztali géppé változtatta sarokcsiszolóját Horváth Illés Tápiószecsőn...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION