hirdetés



Nem remeg a Metabo?

Gép- és anyagújdonságok

Nem remeg a Metabo?

A gépfelhasználók védelmére alkotott, a kezet és kart érő vibráció ellen védő autobalancer rendszer segítségével a Metabo sarokcsiszolók alig rezegnek. A gépcsaládban hat modell található 150 mm-es tárcsaátmérőig, autobalancer rendszerrel szerelve.

A lényeges 5m/s² expozíciós érték alatt marad a rezgésértéke, amit az aktuális teszteredmények is igazolnak. Ezáltal a gépek normál munkakörülmények között gyakorlatilag egy egész napon át használhatóak. A szerszámgépek tartóssága, élettartalma megnő, míg a szervizköltségek csökkennek.

A Metabo autobalancer a sarokcsiszoló hajtóműtengelyén helyezkedik el és így helyettesíti a támasztókarimát. A géptest belsejében, úgynevezett olajágyban mozgó acélgolyók helyezkednek el. Alkalmazástól függően ezek megfelelő ellenerőt fejtenek ki a vágó, illetve csiszolótárcsák gyártásából eredő egyensúlyhibáival szemben és ezáltal minden esetben a lehető legnagyobb védelmet biztosítják.
 
A Metabo úgy tervezte sarokcsiszolóit, hogy a legkisebb vibráció keletkezzen, és a rezgések csak minimális mértékben hassanak a karra vagy a kézre. Ennek példáit láthatjuk többek között a dinamikusan kiegyensúlyozott motoroknál vagy a VibraTech (MVT) antivibrációs kézi fogantyúban is. Az autobalancer készülékgeneráció a kompaktosztályos sarokcsiszolók szegmensében jelenleg a legnagyobb olyan gépválasztékkal rendelkezik, amelynek a lehető legkisebb a vibrációja.
 
Az autobalancerrel ellátott (a típusjelölésben A-val jelzett) 6 új sarokcsiszoló kapható fékkel illetve fék nélkül is (utóbbit a típusjelölésben B jelzi), vagy VTC-elektronikával (mágnes jeladós fordulatszámtartó elektronika, a típusjelölésben E-vel jelezve). Névleges teljesítményfelvételük verziótól függően: 1.100 W (WA 11-125 Quick, WA 11-150 Quick, WBA 11-125 Quick, WBA 11-150 Quick) illetve 1.400 W (WEA 14-125 Plus, WEA 14-150 Plus). Minden típusnál gyári felszereltség a Marathon motor, az S-automatic biztonsági kuplung amely a korong megszorulásakor nyújt védelmet a felhasználónak és a gépnek egyaránt, a „Quick” rendszer a szerszám nélküli tárcsacseréhez, a VibraTech (MVT) antivibrációs kézifogantyú, valamint a szerszám nélkül állítható és levehető védőburkolat a szálló szikrák ellen.



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Elit sarokcsiszolók
Új, extra teljesítményű sarokcsiszoló gépcsaládot fejlesztett ki a Metabo szerszámgépgyártó cég. Az új gépek nagyobb nyomatékkal dolgoznak, ezáltal hatékonyabban működnek.


Szerszám-anyag
Alapcsomag a kertes házba: ezek a szerszámok legyenek mindig kéznél
Az elmúlt év egyik lakáspiaci tendenciája azt mutatja, hogy egyre többen költöznek ki a városokból és vásárolnak kertes házat, nyaralót, hogy természetközelibb, zöldebb környezetben éljenek. Sokan előzmények nélkül vágnak bele a lakhely és életforma változtatásba, így talán nem tudják, hogy melyek lesznek azok az alapvető szerszámok, amikre mindenképpen szükség lehet a ház körüli munkákhoz.


Gép- és anyagújdonságok
Fúrókalapácsok, őserővel
Hatalmas erővel van felvértezve a Metabo legújabb fúrókalapács generációja. A négyszemélyes család minden szinten megfelel a legmodernebb fejlesztéseknek és elvárásoknak. A legkisebb teljesítményű 1300 Wattos, míg a legnagyobb 1700 Wattal hatol a falba.


Gép- és anyagújdonságok
Asztali flex
Multifunkciós asztali géppé változtatta sarokcsiszolóját Horváth Illés Tápiószecsőn – mindössze néhány rögzítőelem és csavar segítségével.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság