Extrém dízájn lámpák


Otthonunk egyik legfontosabb kiegészítői a lámpatestek, amelyek különlegessé és impozánssá tehetik otthonunkat. Fontos, hogy milyen lámpánk van a szobánkban, mert el is ronthatja az összképet és fel is dobhatja. Nézzünk, néhány extrém fényforrás megoldást.
Amikor a rockzene összeolvad a fénnyel
A lámpatervezés nagymestere, Ingo Maurer nemrég jelentette meg legújabb világítótest családját, melynek három tagja Alizz F. Cooper, Alizz T. Cooper és Alizz C. Cooper. Nem nehéz kitalálni, hogy a három termék nevét Alice Cooper rockénekesről kapta. A dízájnál sokkal érdekesebb az anyaghasználat, a három termék külső bevonata ugyanis hagyományos kerti locsolóslagból készült. Az Alizz F. Cooper az álló, az Alizz T. Cooper az asztali, az Alizz C. Cooper pedig a mennyezeti változatot takarja. A termékek halogén fényforrással kaphatók.
Izgalmas világítótest a Serien-től
Az olasz gyártó nemrég mutatta be az elmúlt idők legeredetibb világítástechnikai termékét. Floyd Paxton, a Zoom tervezője a tényből indult ki a tervek elkészítésnél, hogy igen ritkán találkozni a piacon olyan termékekkel, melyek méretét változtatni lehet. A Zoom egy olyan függesztett világítótest, melynek méretét az X-alakban, a fregolik működési elvén egymáshoz csatolt elemek segítségével tudjuk változtatni. Két méretben jelentették meg, a kisebb verzió átmérője 20 centiméter és 1,3 méter között, míg a nagyobb (Zoom XL) 40 centiméter és 2,6 méter között változtatható. A Zoom most tovább szépült, a Serien ugyanis igen egyedi kiegészítőt jelentetett meg, amely még tovább emeli a termék fényét. Húsz kristályláncot, ha úgy tetszik, ?fülbevalót? tervezett a Zoom-hoz. A fény a kristály kiegészítőkön megtörik, és izgalmas játékot mutat be, elegáns és ünnepélyes hangulatot teremtve.
Trópusi fények
Giulio Iacchetti vadonatúj alkotásai a design és a művészet közti határvonal elmosódásáról tesznek tanúbizonyságot. A termékcsalád egyik darabjával már a be light! bemutatótermében is találkozhatunk. Kétségkívül az elmúlt idők egyik legnagyobb formabeli újításával lepte meg a Foscarini világítástechnika világát. A tavalyi év végén bemutatott Tropico termékcsaládot a design olasz nagymestere, Giulio Iacchetti tervezte meg a Foscarini számára. A különböző formavilágú világítótestek felépítésében közös, hogy a szerkezet központi elemét egy henger szolgál, melynek belsejében a fényforrás található. A henger nem csak fehérben, hanem lila és narancsságra színbe is elérhető. Magát a testet fémszerkezet veszi körül, ezekre kerül a műanyag elemekből összeálló látványos külső. A Tropico termékcsalád egyik tagjával, a harangot formáló Bell-lel már nem csak a katalógusokban, hanem a be light! bemutatótermében is találkozhatunk. A sárga színű központi hengerének köszönhetően kellemes, meleg tónusú világítást biztosít a téli napokra.
Forgatható LED
A brit tervező Michael Young a svéd Wästberg világítástechnikai gyártó számára tervezte ezt a világítótest érdekességet, hogy a test két ponton is elforgatható 360 fokkal, amely a felmerülő fényigények mellett azért is fontos, mert segítségével izgalmas formákat hozhatunk ki a Young w094t-ből. A kissé kacifántos nevet viselő asztali lámpát két színben, ezüstös feketében és aranyban jelentetik meg.

Bővebben: www.belight.hu
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fa-vas-kerámia világítótest
Egy építkezésről mentette meg ezt a kidobott gerendadarabot Sulák Sándor (Tolna),...
Így alakítsd át a gyerekszobát
A diákok legnagyobb bánatára nemsokára elkezdődik a tanév, és vége szakad a jól megérdemelt...
Mulcsozó fűnyírás
A környezetkímélő kertgondozás? Takarékos gazdálkodás a vízzel, a gyomirtók mellőzése?...
Jelentősen nőtt a környezetbarát építőanyagok iránti igény
Az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt azoknak a lakossági építtetőknek a száma,...
Fényszóró polírozása házilag
Emlékszünk még arra, amikor az újonnan vásárolt autónk csodálatosan csillogott, villogott?...
Tetőfedő anyagok versenye
Amióta csak házat épít az ember, különböző anyagokkal borítja a tetejét. A tető esztétikai...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION