hirdetés



A Construma nagydíjasai

Gép- és anyagújdonságok

A Construma nagydíjasai

Az idei Construmán is sok érdekes újdonságot láthatunk, a legjobbakat pedig díjazták is.

CONSTRUMA DÍJ
Nyertesek és nyertes termékek 2019-ben

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. (A pavilon 211C)
Terrán GENERON  

A tetőcserép felületébe integrált napelem kifejlesztésével egyedi rendszermegoldást ad a cserépre és a szolárrendszerre együttesen.
A termék teljes mértékben a tető síkjába illeszthető, a rendszer hatásfoka megegyezik a sztenderd napelem modulok hatásfokával.
A rendszer főbb jellemzői: megjelenése esztétikus; nincs külön tartószerkezet; könnyű, biztonságos, hatékony, egyszerűen kivitelezhető; a nagypaneles rendszerrel versenyképes árral és teljesítménnyel rendelkezik; hálózatra köthető és szigetüzemben is működtethető.
A Terrán GENERON különlegességét az adja, hogy a tető napenergia hasznosító szerepe esztétikusan valósítható meg, így ez az extra tető funkció teljes mértékben környezetbe illeszkedő megjelenést kölcsönöz az épületnek.

Bramac Kft. (A pavilon 308A)
SILVER PRIMER® Speed VARNISH SBS Fényvédő bevonat   
A termék gyorsan száradó oldószeres modifikált lakk alumínium pigmentekkel egy olyan kenhető UV védő, amely egyben fényvisszaverő bevonat is. Tartósan védi a tetőszigetelést az UV-sugárzás és a hősugárzás hatásaitól.
Alkalmazásával a tetőszigetelés élettartama meghosszabbítható a szerkezet rétegeibe beépített anyagok hőmozgásának csökkentésével. A bevonat a réseket jól kitölti, rugalmas, a mikrorepedéseket áthidalja. Használatával nyáron (30°C hőmérséklet esetén) akár 7 °C fokkal alacsonyabb belső hőmérséklet is elérhető, csökkentve az adott épület hőterhelését.
Alkalmazható bitumenes lemezzel készült lapostetők fényvédelmére, illetve fémlemezszegélyek és elemek bevonásához. Előnye: könnyen felvihető a felületekre, gyorsan szárad, alumínium pigmentjeivel pedig modern ezüstszínt kölcsönöz a lekezelt felületeknek.

Hydropool Hungaria Kft. (G pavilon 101F, 102C)
Hydropool Öntisztító 16 Ex Executive Trainer ellenáramoltatós úszómedence
Az úszómedence olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek biztosítják az otthoni sport, a wellness és a relaxáció lehetőségét egyetlen modellben.
Öntisztító rendszere biztosítja a tiszta vízminőséget. A szabadalmaztatás alatt álló fejlesztéseik – az ellenáramoltató ikerfúvókák és az áramlás elnyelő technológia – újdonságként jelennek meg. Az előbbivel percenként 5300 liternyi vizet mozgatnak át, az utóbbival megakadályozzák a visszacsapódó hullámokat, az örvénylést és a turbulencia kialakulását.
A magyar nyelvű vezérléssel széles skálán szabályozható az áramlás sebessége, így az edzés intenzitása nagyon változatos lehet.
A medencetér elkeskenyedő alakja a vizet a medence hátuljába vezeti úgy, hogy az akadálytalanul az áramlást elnyelő nyílásba áramoljon. A medenceburkolat anyaga tartós és gondozást nem igényel  A hőpajzs technológia garantálja, hogy a medencetest szigetelése és a termotető a medencetestben tartja a meleget, és kirekeszti a hideget.

Sika Hungária kft. (A pavilon 308D)
SCHÖNOX® RENOTEX 3D system (SCHÖNOX HS 50 és SCHÖNOX RENOTEX 3D)
A rendszer két elemből áll. Az egyik a kalcium-szulfát alapú, rendkívül alacsony belső feszültségképződésű, újtechnológiás hibrid aljzatkiegyenlítő. Egyesíti az alacsony feszültségű kalcium-szulfát alapú aljzatkiegyenlítők előnyeit a cement bázisú rendszerek gyors száradási képességével. Nagy rétegvastagságban is már 48 óra múlva burkolható.
A rendszer másik eleme az egyenletes alapfelület kialakításához a háromdimenziós szerkezetmegerősítő szövet. Az aljzattal együtt alkalmazandó hangszigetelő alátétekre, hang- és hőszigetelés javítására.
A termék előnyei: szerkezetmegerősítő, önhordó, tűzálló szerkezet.

Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft.
PhoneStrip rezgéscsillapító és megkerülő hanggátló csík

A termék rezgéscsillapító és megkerülő hang gátló csík, amely poliuretán bevonattal van ellátva az agyagot körbevevő ragasztószalaggal együtt, így biztosítva teljes vízhatlanságát. Ez a lap önmagában négyzetméterenként 50 tonna súlyt is elbír, így akár komplett falszerkezet is építhető rá. Mivel a PhoneStrip hatásfoka független a rá nehezedő súlyoktól, ezért épületek belső válaszfalainál (tégla, vázkerámia, gázbeton, beton) minden további nélkül tervezhető és alkalmazható. Sőt, minél nagyobb terhelést kap, annál jobban ellenáll a megkerülő hangoknak.
A megkerülő hangok továbbterjedése lég- és kopogó hangokra is vonatkozik. Ennek kiküszöbölésére a PhoneStrip kiválóan alkalmas, hiszen teherbírása (23N/mm2) többszöröse a fenyőfa elemek teherbírásának (5,6-7,8N/mm2). A különleges teherbírást annak is köszönheti, hogy a tömörített homok egy vízzárásra is alkalmas nagy nyomóenergiának is ellenálló ragasztószalaggal van lezárva, amely a teher alatti alakváltozást rugalmasan felveszi.
Hazai gyártása és forgalmazása 2018. IV. negyedévében megkezdődött.

HUNGAROTHERM DÍJ
Nyertesek és nyertes termékek 2019-ben

Aereco Légtechnika Kft. (A pavilon 201C1)
DX Igényvezérelt, intelligens hővisszanyerős szellőztetési rendszer

Az épületek növekvő légtömörségével párhuzamosan a szellőztetés egyre meghatározóbb követelmény. Ennek gazdaságos módját adja a Demand Controlled Ventilation, azaz az igények szerinti szellőztetés. Ebben az esetben csupán annyi a szellőztetés, amennyit az épület használói igényelnek. Mindezt a rendszer teljesen automatikusan vezérli.
A díjazott termék az igények szerinti szellőztetést hővisszanyerővel kombinálja, ezzel jelentős energiamegtakarítás érhető el. A hővisszanyerős rendszer szenzorai helyiségről-helyiségre figyelik a levegő minőségét, és ennek alapján csak annyi levegőt juttatnak a helyiségbe, vagy szívnak el onnan, amennyi ténylegesen szükséges. Mindezt egy központi hővisszanyerős szellőzőgépen keresztül. Az intelligens hővisszanyerős rendszerek a helyiségek levegőminőségét folyamatosan érzékelve gondoskodnak az optimális légcseréről, és biztosítják a kellemes komfortérzetet és a lehető legnagyobb energiamegtakarítást.
A DX rendszer  újítása, hogy egyesíti a helyiségről-helyiségre egyedi érzékelők által szabályozott szellőzési rendszerek, valamint a hővisszanyerős technológia előnyeit.

Nilan Légtechnika Kft. (A pavilon 202A3)
NILAN VPM LAB (laboratórium) légkezelő
A NILAN VPM Lab légkezelő kifejezetten a tisztatér technológiát megkövetelő projektek (pl.: kórházak, műtők, laboratóriumok) számára lett kifejlesztve. A készülék tartalmaz egy passzív hővisszanyerőt, valamint egy aktív (hőszivattyús) rendszert, amely részt vesz a hővisszanyerésben, valamint a szellőző levegő fűtésében és hűtésében is. Az elszívott és a befújt levegőágak teljes biztonsággal elválasztásra kerültek, tisztíthatóságuk nagyon jó.
A kétlépcsős hővisszanyerési technológiának köszönhetően rendkívül magas hatásfok mellett, alacsony költséggel üzemel. Beépített kompakt hőszivattyúval képes a szellőző levegőt fűteni, hűteni és a nyári magas belső páratartalmat csökkenteni.
Telepítése lehetséges akár műemlék környezetben is, mert nincs kültéri egysége. Régi épületeknél is biztosítja a kötelező 25% megújuló részarányt, új épületek esetén ez az arány elérheti akár a 70 %-ot is.
Kis mérete miatt az elhelyezése, beépítése egyszerű, könnyen és olcsón telepíthető. Az ár/érték aránya nagyon kedvező.

Rosenberg Hungária Lég-, és Klímatechnikai Kft. (A pavilon 203A1)
Rosenberg SMART HKVS
A termék egy nagy hatékonyságú hővisszanyerővel rendelkező légkezelő gép a hozzá tartozó beépített hidraulikai blokkal és egy intelligens szabályozó automatika.
A klasszikus, alacsony hatásfokú közvetítőközeges hővisszanyerőt megfelelő elemek és energia-hatékony hidraulikai kör segítségével nagy hatásfokú, alacsony nyomásveszteségű hővisszanyerővé fejlesztették, ezáltal a korábbi rendszerektől eltérően már az alacsony hőmérsékletű megújuló energia és hulladékhő is hasznosíthatóvá vált. A fejlesztésnek a Budapesti Műszaki Egyetem is részese volt.
A rendszer hidraulikai blokkját integrálták a SMART Airbox légkezelő gépbe, annak intelligens szabályozásával kiegészítve. Ennek révén magas, akár 75%-os hővisszanyerési hatásfokot, a munkapont folyamatos optimumon tartását, a gépméret csökkenését és távvezérelhetőséget értek el a kompakt géppel.
Ez a megoldás üzemeltető- és szerelőbarát, továbbá jelentős költségcsökkentés is elérhető vele.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Egy sertéshízlalda esete a fagyapottal
A Knauf Insulation Kft a Zalaegerszeg melletti Heraklith gyárában már hosszú ideje készít fagyapotból U zsalu termékeket, amelyek jelentősen meggyorsítják az építés ezen részének folyamatát.


Gép- és anyagújdonságok
Megújul a Céliane szerelvénycsalád
Műszakilag, ergonómiailag és esztétikai vonatkozásban is teljesen megújult a Legrand kedvelt szerelvénycsaládja, a CélianeTM.


csináld magad
Szerszámok, amelyekre minden háztartásban szükség lehet
Attól függetlenül, szoktál-e barkácsolni, bizonyos szerszámokra minden háztartásban szükség lehet. Ha szeretnél kitenni egy képet a falra, akkor például egy kalapács biztosan kelleni fog, de egy csavarhúzó vagy fogó is hasznos lehet nagyon sok esetben. Nézzük, melyek a legalapvetőbb szerszámok, amiket érdemes beszerezned!


Kert-balkon
Madáretető kamerával
Télen sokunk kertjébe húzódnak be énekesmadarak, akiket szívesen etetünk. 




Gép- és anyagújdonságok

Így lesz tökéletes a kertünk






Otthon-bútor

Panelelőszoba másként

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság