Úttörő láncfűrész-újdonság


Óriási itthon az érdeklődés a STIHL világújdonsága, a világ első elektronikus befecskendezésű motorfűrésze iránt.

Már hazánkban is elérhető a világ első elektronikus befecskendezésű motorfűrésze, a STIHL MS 500i. Az első készlet azonban az óriási érdeklődésnek köszönhetően már el is fogyott, így aki MS 500i-t szeretne, annak pár hónapot várnia kell. Nemhiába: a motorfűrészt úgy tervezték, hogy egyszerű és felhasználóbarát legyen, miközben teljesítménye a profikat is maximálisan meggyőzze. Az elektronikusan szabályozott befecskendezésű motorfűrész 79,2 cm³ hengerűrtartalommal és 5 kW teljesítménnyel rendelkezik, a súlya pedig 6,2 kg. A STIHL MS 500i azért is egyedülálló, mert a gép a valaha volt legjobb teljesítmény-súllyal rendelkezik, 1,2 kg/KW-tal. A lánc 0-ról 100 km/h sebességre mindössze 0,25 másodperc alatt gyorsul fel, mindezt a másodpercenkénti több mint 200 befecskendezés eredményeként éri el. A STIHL MS 500i minden eddigi gépnél hatékonyabb, és alacsony károsanyag-kibocsátásának köszönhetően környezetkímélőbb is, mint egy hagyományos motorfűrész.

A világ első elektronikusan szabályozott befecskendezésű motorfűrésze

Kétségtelenül új korszakhoz érkeztünk a motorfejlesztésben. A STIHL MS 500i ugyanis a világ első elektronikusan szabályozott befecskendezésű motorfűrésze, tehát a motor nem igényel karburátort vagy más eddigi alkatrészeket, például gyújtásmodult. A gép vezérlése az üzemanyagot a befecskendezőszelepen keresztül közvetlenül a forgattyúsházba fecskendezi, miközben az üzemanyag mennyiségét, a befecskendezés időzítését és a gyújtási időzítést teljesen automatikusan számolja ki. Az ehhez szükséges adatokat a fűrészekbe beépített szenzorok széles skálája biztosítja, ezek a nyomás- és hőmérsékletszenzorok. Ezeknek köszönhetően a nagy nyomatékú gép optimális motorteljesítménnyel működik az indítástól kezdve.

Könnyű indítás és elektronikus vezérlésű üzemanyagkeverés

Az MS 500i szenzoros vezérlésű, elektronikus üzemanyagkeverése garantálja az optimális motorteljesítményt és a könnyű beindítást, függetlenül a magasságtól és a környezet hőmérsékletétől. Az indító- és félgázbeállítás nélküli gépet bármikor és bárhol nagyon könnyű beindítani, és a stopgombot csak a motor leállításához kell megnyomni.

Az eddigi legjobb teljesítmény-súly arányú gép

Az MS 500i könnyű súlyú gépnek számít a professzionális fűrészek körében. Az intelligens könnyűszerkezeti tervezésnek, valamint a rendkívül nagy motorteljesítménynek köszönhetően a teljesítmény-súly arány 1,24 kg/kW. Ez az érték nem csak a kategóriájában egyedülálló.

Az ergonomikusabb kivitel és a technikai paraméterek megkönnyítik a munkát

Az alacsony összsúly, a fedeleken található integrált irányjelző csíkok együttesen a dinamikus mozgathatóságot biztosítják és az ideális kezelést teszik lehetővé. Jöhet fadöntés, darabolás, hasítóvágás vagy gallyazás, még sosem volt ilyen egyszerű a feladat, mint ezzel az új professzionális motorfűrésszel.
Az új STIHL MS 500i tehát minden területen használható, ahol motorfűrészre van szükség, az ipari fakitermeléstől kezdve egészen a fatelepi munkákig. Hatalmas teljesítménye mellett környezetbarát, könnyen kezelhető, strapabíró, megbízható és biztonságos. Az extrém igénybevétel számára gyerekjáték. Eközben szélesebb feladatokra képes, mint bármelyik korábbi gép és kifejezetten jól viseli a szélsőséges természeti körülményeket, mint például a nagyon magas vagy a nagyon alacsony hőmérsékletet, illetve a levegő magas por- vagy páratartalmát.
Tervezés közben a biztonságról sem feledkeztek meg a mérnökök, hiszen a beépített alkatrészeknek köszönhetően a gép a stopgombbal villámgyorsan leállítható. Használata közben a kezelő kevésbé fárad el, mint bármelyik korábbi gép használata esetén, a fáradtságból eredő baleseti kockázat ennél a gépnél a legalacsonyabb.

Technikai adatok

Lökettérfogat    79,2 cm³
Állandó zajszint    107 dB(A)
Teljesítmény    7 LE
Teljesítmény    5 kW
Súly    6,2 kg (üzemanyag, vezetőlemez és fűrészlánc nélkül)
Teljesítmény-súly arány   1,2 kg/kW
Fűrészlánc osztása    3/8"
A STIHL MS 500i ajánlott fogyasztói ára 349 900 forint.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Ultrahalk, elérhető árú, profi kerti gépek
Idén tavasztól már a vasárnap délutáni szieszta idején is nyugodtan nekiláthatunk...
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as...
Kerti hadviselés profiknak
Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik...
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a...
Óriási sikert arattak a STIHL új kéziszerszámai az AGROmash-on
Hatalmas érdeklődés mellett, a 35. AGROmashEXPO-n mutatta be új akkumulátoros termékeit...
Everest Expedíció és STIHL
A természet iránti alázat, a profi hozzáállás, a maximalizmus és a folytonos kihívások...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION