Őszi sövényápolás könnyen és precízen


Az ősz beköszöntével se feledkezzünk meg kerti dísznövényeink ápolásáról.

 

 

A sövények, például amellett, hogy szebbé teszik környezetünket, eltakarják azt, amit nem szeretnénk, hogy látható legyen, ezáltal nyugalmat biztosítanak számunkra. Ha üde és időtálló sövényt szeretnénk, érdemes minőségi gépeket választanunk a nyíráshoz, így mi magunk is nekiláthatunk otthon a frissítésnek, külön kertész segítsége nélkül. A STIHL sövénynyírói pontosak és megbízhatóak, könnyű irányíthatóságuk révén a legjobb társak lehetnek a kerti munkában. A különböző sövénytípusra és kertméretre ajánlott gépek erőkímélő munkavégzést tesznek lehetővé.
A sövények otthoni környezetünk szerves részét alkotják. A kertünket díszítő cserjéknek és sövényeknek, legyenek azok lombhullatók vagy örökzöldek, az őszi időszakban is szükségük van a frissítő nyírásra. A gondozás azért nem elhanyagolható az év ezen szakaszában, mert így megelőzhetjük a növények korhadását. A felgyülemlett nedvesség ugyanis könnyen vezethet a sövények, cserjék pusztulásához.

Benzinmotoros

Az idős sövények visszavágására, a fiatalabbak igazítására eltérő kivitelű gépek szolgálnak. Nagyobb kertek, parkok karbantartása és tájgondozás esetén érdemes benzines gépet választanunk. Ezek a modellek a hosszabb ideig tartó munkára vannak kifejlesztve, nagy teljesítménnyel és kis tömeggel.

A benzines gépek esetében 55-75 cm-es vágáshosszt biztosítanak a STIHL HS termékcsalád sövénynyírói.

Beépített akkus

Kisebb kertekhez a legkényelmesebb a beépített Lithium-Ion akkumulátoros HSA 45 modell, amely gyors és egyszerű munkavégzést biztosít az otthoni felhasználásra.

Használata kis zajjal jár, valamint beépített vágásvédelmi rendszerrel rendelkezik a balesetek elkerülésének érdekében.

Cserélhető akkus

Nagyobb területek gondozására a COMPACT gépek is alkalmasak, amelyek cserélhető akkumulátorral rendelkeznek. A HSA 56 háromféle akkumulátorral érhető el, ezzel is idomul a személyes igényekhez. Az akkumulátor ki- és behelyezése egyszerű és biztonságos. A modell akár a 22 mm átmérőjű ágakat is elvágja. Olyan kertek gondozásához ajánlott, ahol az örökzöld, fásszárú cserjék, bokrok, sövények vannak többségben.

A PRO termékcsalád tagja, az  50 cm-es vágáshosszal, valamint az egy oldalon élezett, speciális késekkel rendelkező HSA 65 ideális a kertben vagy a telken végzett nyírási munkálatokra. A 62 cm-es vágáshosszal, valamint a mindkét oldalán élezett, speciális késekkel rendelkező  HSA 85 előnyei a zajérzékeny területeken történő profi felhasználás során mutatkoznak meg. A legstrapabíróbb pedig a HSA 94 R, amelynek késsebessége állítható a különböző ágtípusokhoz, löketszáma állandó – igény esetén pedig állítható.
Saját kertünk ápolására egyaránt választhatunk beépített akkumulátorral, benzinnel, illetve elektromosan működő sövénynyírókat. Csendes működés, precíz munka és könnyű kezelés jellemző mindhárom típusra – legyen szó a STIHL HSE, HSA, illetve HS modelljeiről.
Ha sövénytelepítésen gondolkodunk, mindenképp érdemes előtte mérlegelni, milyen funkciót szánunk ezeknek a növényeknek a kertünkben. Tervezhetünk velük akár kerítésként, de lehet, hogy csak egy alacsonyabb térelválasztóra van szükségünk az előkertnél. Ha az igényeket átgondoltuk, könnyen kiderül, hogy alacsonyabb vagy magasabb növényekre van-e szükségünk.  Fontos szempont a növényválasztásnál az is, mennyi időt szánunk a kertünk fenntartására, esetleg van-e lehetőségünk ezt szakemberre bízni. Ha évente egy-három alkalommal tudjuk nyírni a sövényünket, érdemes lassabban növő cserjéket választani (Tiszafa Taxus, Puszpáng Buxus). Ezek a fajták kevesebb törődéssel is beérik.
A sövénynyírókról további információ a www.stihl.hu vagy a www.stihlnemzedekek.hu oldalakon érhető el.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kétfokozatú csavarozó
Megjelent a Bosch legújabb kisgépe, a PSR 14,4 - Li 2, amely a furócsavarozók...
5 tipp: Így használjuk helyesen a hűtőnket
Egy átlagos magyar évente 33 kg élelmiszert dob a szemétbe csak azért, mert túl sokat...
Jelentősen nőtt a környezetbarát építőanyagok iránti igény
Az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt azoknak a lakossági építtetőknek a száma,...
Új, még erősebb akku a Bosch-tól
Se közel, se távol nincs konnektor ott, ahol fúrnunk kell? A Bosch új 36 Voltos...
Akkus barkácsgépek
A vezeték nélküli fúró-csavarozó gépek ma már szinte minden háztartásban megtalálhatók....

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION