Őszi sövényápolás könnyen és precízen


Az ősz beköszöntével se feledkezzünk meg kerti dísznövényeink ápolásáról.

 

 

A sövények, például amellett, hogy szebbé teszik környezetünket, eltakarják azt, amit nem szeretnénk, hogy látható legyen, ezáltal nyugalmat biztosítanak számunkra. Ha üde és időtálló sövényt szeretnénk, érdemes minőségi gépeket választanunk a nyíráshoz, így mi magunk is nekiláthatunk otthon a frissítésnek, külön kertész segítsége nélkül. A STIHL sövénynyírói pontosak és megbízhatóak, könnyű irányíthatóságuk révén a legjobb társak lehetnek a kerti munkában. A különböző sövénytípusra és kertméretre ajánlott gépek erőkímélő munkavégzést tesznek lehetővé.
A sövények otthoni környezetünk szerves részét alkotják. A kertünket díszítő cserjéknek és sövényeknek, legyenek azok lombhullatók vagy örökzöldek, az őszi időszakban is szükségük van a frissítő nyírásra. A gondozás azért nem elhanyagolható az év ezen szakaszában, mert így megelőzhetjük a növények korhadását. A felgyülemlett nedvesség ugyanis könnyen vezethet a sövények, cserjék pusztulásához.

Benzinmotoros

Az idős sövények visszavágására, a fiatalabbak igazítására eltérő kivitelű gépek szolgálnak. Nagyobb kertek, parkok karbantartása és tájgondozás esetén érdemes benzines gépet választanunk. Ezek a modellek a hosszabb ideig tartó munkára vannak kifejlesztve, nagy teljesítménnyel és kis tömeggel.

A benzines gépek esetében 55-75 cm-es vágáshosszt biztosítanak a STIHL HS termékcsalád sövénynyírói.

Beépített akkus

Kisebb kertekhez a legkényelmesebb a beépített Lithium-Ion akkumulátoros HSA 45 modell, amely gyors és egyszerű munkavégzést biztosít az otthoni felhasználásra.

Használata kis zajjal jár, valamint beépített vágásvédelmi rendszerrel rendelkezik a balesetek elkerülésének érdekében.

Cserélhető akkus

Nagyobb területek gondozására a COMPACT gépek is alkalmasak, amelyek cserélhető akkumulátorral rendelkeznek. A HSA 56 háromféle akkumulátorral érhető el, ezzel is idomul a személyes igényekhez. Az akkumulátor ki- és behelyezése egyszerű és biztonságos. A modell akár a 22 mm átmérőjű ágakat is elvágja. Olyan kertek gondozásához ajánlott, ahol az örökzöld, fásszárú cserjék, bokrok, sövények vannak többségben.

A PRO termékcsalád tagja, az  50 cm-es vágáshosszal, valamint az egy oldalon élezett, speciális késekkel rendelkező HSA 65 ideális a kertben vagy a telken végzett nyírási munkálatokra. A 62 cm-es vágáshosszal, valamint a mindkét oldalán élezett, speciális késekkel rendelkező  HSA 85 előnyei a zajérzékeny területeken történő profi felhasználás során mutatkoznak meg. A legstrapabíróbb pedig a HSA 94 R, amelynek késsebessége állítható a különböző ágtípusokhoz, löketszáma állandó – igény esetén pedig állítható.
Saját kertünk ápolására egyaránt választhatunk beépített akkumulátorral, benzinnel, illetve elektromosan működő sövénynyírókat. Csendes működés, precíz munka és könnyű kezelés jellemző mindhárom típusra – legyen szó a STIHL HSE, HSA, illetve HS modelljeiről.
Ha sövénytelepítésen gondolkodunk, mindenképp érdemes előtte mérlegelni, milyen funkciót szánunk ezeknek a növényeknek a kertünkben. Tervezhetünk velük akár kerítésként, de lehet, hogy csak egy alacsonyabb térelválasztóra van szükségünk az előkertnél. Ha az igényeket átgondoltuk, könnyen kiderül, hogy alacsonyabb vagy magasabb növényekre van-e szükségünk.  Fontos szempont a növényválasztásnál az is, mennyi időt szánunk a kertünk fenntartására, esetleg van-e lehetőségünk ezt szakemberre bízni. Ha évente egy-három alkalommal tudjuk nyírni a sövényünket, érdemes lassabban növő cserjéket választani (Tiszafa Taxus, Puszpáng Buxus). Ezek a fajták kevesebb törődéssel is beérik.
A sövénynyírókról további információ a www.stihl.hu vagy a www.stihlnemzedekek.hu oldalakon érhető el.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kétfokozatú csavarozó
Megjelent a Bosch legújabb kisgépe, a PSR 14,4 - Li 2, amely a furócsavarozók...
BabaMama Expo – hangolódjunk a családra!
Babakocsi kalandpark, pelenkatorta bemutató és idén először Apuka stand is vár a...
Stílusos dió dekorfal
Sajnos nem minden fa él száz évig, de ha elhal, akkor sem kell azonnal tüzelőnek...
Új, még erősebb akku a Bosch-tól
Se közel, se távol nincs konnektor ott, ahol fúrnunk kell? A Bosch új 36 Voltos...
Akkus barkácsgépek
A vezeték nélküli fúró-csavarozó gépek ma már szinte minden háztartásban megtalálhatók....

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION