Ismét magyar sportfavágó a dobogó tetején


Hatalmas érdeklődés övezte a STIHL TIMBERSPORTS International Competition kétnapos összecsapását, a Hungexpon megrendezett FeHoVa-n.

A Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállításon magyar, román és cseh sportfavágók mérték össze erejüket és ügyességüket a STIHL TIMBERSPORTS International Competition keretében. A rendkívül izgalmas verseny végül magyar sikert hozott.
A kvalifikációról öten jutottak tovább a másnapi döntőbe, amire már biztos résztvevőként készült a STIHL Timbersports magyar és román válogatott tagjai mellett a versenyen kívül induló háromszoros világbajnoki ezüstérmes cseh Martin Komarek is. A döntőre a többfordulós összecsapást követően Bakó András (HU), Balázsi Dávid (RO), Rittlinger Róbert (HU), Pankotai Zoltán (HU), Freschli Krisztián (HU) kvalifikálta magát sikeresen.
A szombati döntőre zsúfolásig megtelt a színpad előtti terület. A FeHoVa csúcsrendezvényének számító versenyen a világbajnokság szabályai szerint három fordulóban zajlottak az összecsapások. Az első fordulóban underhand, stocksaw és standing versenyszámokban, a másodikban single buckban és spring boardban, a harmadik fordulóban pedig hot saw versenyszámban mérhették össze tudásukat, erejüket és ügyességüket a sportolók. Az összetett versenyben végig kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtó Juhász István állhatott fel a dobogó legtetejére, az ezüstérmes a román színekben induló Nagy Botond lett, a harmadik helyen pedig a szintén román Dan Petrescu végzett.

"Hazai közönség előtt versenyezni mindig különösen izgalmas és szívet melengető érzés" – mondta a díj átvételét követően a Magyarországon veretlen Juhász István. A sportfavágó mind a saját, mind pedig a magyar válogatott többi tagjának eredményével elégedett volt, úgy véli azonban, hogy vannak még bennük tartalékok. "Minden ilyen verseny remek lehetőség számunkra, hogy az év végi világbajnokságra a lehető legjobban felkészüljünk. Az pedig, hogy az aranyérmet itthon tarthattuk, külön öröm mindannyiunknak" – tette hozzá Juhász.

Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója a versenyt követően úgy nyilatkozott: nagy büszkeség a vállalat számára, hogy az egyik legnépszerűbb hazai szakmai kiállításon, a FeHoVa-n hozhatták még közelebb az emberekhez a sportfavágást. "Rendkívül izgalmas versenyen vagyunk túl, és biztos vagyok abban, hogy a nézők is átérezték, milyen komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve a sportolók egy-egy ilyen nemzetközi megmérettetésen" – mondta. Szentesi Levente hozzátette azt is, remélik, hogy a közeljövőben több, hasonló rendezvényen is tudják majd népszerűsíteni a sportágon keresztül az erdőjárást és az erdőgazdálkodást.


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Ultrahalk, elérhető árú, profi kerti gépek
Idén tavasztól már a vasárnap délutáni szieszta idején is nyugodtan nekiláthatunk...
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as...
Tedd meg most! Másokért, magadért!
Májusban a vérplazma adás duplán segítség. A Vascular Plazma országos plazmaferezis...
Építsünk úszótavat!
Egyre népszerűbbek az olyan kerti tavak, amelyekben nemcsak gyönyörködni lehet, hanem...
Óriási sikert arattak a STIHL új kéziszerszámai az AGROmash-on
Hatalmas érdeklődés mellett, a 35. AGROmashEXPO-n mutatta be új akkumulátoros termékeit...
Everest Expedíció és STIHL
A természet iránti alázat, a profi hozzáállás, a maximalizmus és a folytonos kihívások...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION