5 ok okosredőny beépítésére


Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy mire este hazaér a munkából, a redőnyök le vannak engedve, ugyanakkor reggel a nap első sugarainak simogatására kel? Az intelligens árnyékolókkal ez már nem elérhetetlen álom.

Mellesleg jelentős rezsiköltséget is megtakaríthatunk velük. Az újHÁZ Centrum szakértői összegyűjtötték azt az öt okot, amiért megéri beszerezni az okosotthon ékszereiként is funkcionáló okosredőnyöket.


1. Kényelmes
Az okosredőny olyan szenzorokkal ellátott árnyékoló, amely egy programozást követően magától végzi feladatát a környezet igényeihez idomulva. Előre beállíthatjuk, mikor lépjen működésbe, de arra is van lehetőség, hogy egyetlen gombnyomással kedvünk szerint mozgathassuk. Egy ügyesen programozott redőny valóban képes arra, hogy meghatározott időben felemelkedjen, így az első napsugarakkal ébredhetünk.


2. Bárhonnan irányítható

Nem kell feltétlenül otthon tartózkodnunk az eszköz programozásához, hiszen vezérlőjének beállításait bárhonnan, bármikor, egy internet-kapcsolattal ellátott számítógép, tablet vagy okostelefon segítségével is módosíthatjuk. Egy megfelelően beállított okosredőny esetében lehetőségünk nyílik csoportos vezérlést is alkalmazni, így a lakás összes árnyékolóját együtt is mozgathatjuk.


3. Csökkenti a rezsit


Az intelligens eszköz olyan érzékelőkkel rendelkezik, amelyek folyamatosan mérik otthonunk fényviszonyait, ezáltal önmagát is képes átprogramozni magát annak érdekében, hogy a legjobb fényviszonyok és optimális hőmérséklet uralkodjon a lakásban. Ha például odakint nagyon hideg van, a lakásban pedig kellemes meleg, a redőny automatikusan leereszkedik az előre beállított értékre. Fordított esetben pedig az árnyékoló beengedi a napfényt, így melegítve fel a helyiségeket. Szakértők szerint ezekkel a rendszerekkel egyetlen év leforgása alatt akár 20 százalékkal is csökkenthetjük télen a fűtési, nyáron pedig a lakás hűtésével kapcsolatos költségeinket.


4. Reagál az eltérő időjárási körülményekre


Szintén a szenzoroknak köszönhetően felismeri a hirtelen jövő szélsőséges időjárás-változást, így egy váratlan jégeső vagy orkán erejű szél esetén azonnal működésbe lépve leereszkedik, hogy megvédje nyílászáróinkat.


5. Véd a betörőktől


Az intelligens érzékelőkkel ellátott árnyékolókhoz társíthatunk speciális behatolást jelző rendszert is, mely képes valódi, mechanikai védelmet is biztosítani otthonunk számára az esetleges betörésekkel szemben. Az integrált intelligens rendszereknek köszönhetően előre programozott jelenlétet is szimulálhatunk az otthonunkban például úgy, hogy egy meghatározott időpontban leereszkednek a redőnyök, a villany pedig magától felkapcsol. Ez kiváló biztonságtechnikai megoldás lehet akkor, ha hosszabb időre elutazunk otthonról.Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Tető alá hozzuk terveit!
Élhetünk lakóparkban vagy családi házban, tanyán vagy egy impozáns villában, mindannyian...
Teljes körű teraszszépítés
A közelmúltban esedékessé vált Teleki Tiboréknál a 25 éve épült szászvári ház teraszának...
A kazán, amitől azt várjuk, hogy ne fűtsön
A megfelelő szigetelés után a fűtéskorszerűsítés az otthon energiatakarékosságának...
Jót tenni jó - Az újHÁZ Centrum nemes ügyek mellé áll
A társadalmi felelősségvállalás keretében Jót tenni jó címmel indít kampányt az újHÁZ...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION