Alsóörs neve végleg összeforr az elemi erővel


A Harley-Davidson Open Road Fest szombati napján a STIHL bebizonyította, mire is képes legendás láncfűrésze.

Egy életnagyságú Fat Boyt faragtak ki, a szobrot pedig Alsóörsnek ajánlották fel, így a város neve már két ikonikus márkával, a Harley-Davidsonnal és a STIHL-lel is összeforrt.
Felváltva bőgtek fel a Harley-Davidsonok és a STIHL fűrészek az alsóörsi kempingben. Nem mindennapi motorshow-val készült ugyanis a vállalat az Open Road fesztivál főnapjára. Szombaton még a sokat látott motorosok szeme is a vállalat standjára, Gáborecz István faszobrászra és a több száz kilós fatönkre szegeződött, melyből aztán estére egy életnagyságú Fat Boy született meg.

– Hatalmas kihívás volt számomra a Harley kifaragása, nem rettentem meg azonban a feladattól. Tudtam, hogy ez egy maradandó élmény lesz számomra és a fesztivál közönsége számára is – mondta a faszobrász.

Bodor László, az Andreas STIHL Kft. műszaki marketing menedzsere szerint egyértelmű párhuzamot lehet vonni a favágók és a motorosok között, hiszen két ikonikus márkáról és két kultikus életérzésről van szó.

– Mindannyian szeretjük az erőt sugárzó eszközöket, azt pedig egyértelmű, hogy a Harley-k és vállalatunk gépei is elemi erővel bírnak – mondta, majd hozzátette: a fesztivál résztvevői egyetértenek abban, hogy megdobban a szívük akkor, ha felbőg egy Harley és akkor is, ha berántanak egy STIHL fűrészt. A marketing manager úgy fogalmazott: Alsóörs neve mára összeforrt a 18 éve megrendezésre kerülő Harley-Davidson fesztivállal, s bízik abban, hogy mostantól a STIHL-ével is.  
Az egész napos motorfűrész show-t követően az esti Tankcsapda koncert előtt a színpadon adta át szimbolikusan a STIHL az elkészült életnagyságú Fat Boy-t Hebling Zsoltnak, Alsóörs polgármesterének. Hebling Zsolt úgy fogalmazott: nagy meglepetésként értesültek arról, hogy egy közel két évtizedes barátságot jelképező szobrot kap a város, így lakosaik és vendégeik örömére a hagyományos vöröskőből faragott szobraik mellett új köztéri nevezetességgel is gazdagodik majd Alsóörs.

– Hálás szívvel köszönjük a különleges ajándékot, melynek helyét gondosan fogjuk kiválasztani a fesztivál szervezőivel közösen – tette hozzá a városvezető.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


A szögbevágások mesterei
A gérvágót nyugodtan nevezhetjük a körfűrész nagybátyjának. Az ilyen készülék lényege...
Stílusos dió dekorfal
Sajnos nem minden fa él száz évig, de ha elhal, akkor sem kell azonnal tüzelőnek...
Madáretető zöldtetővel
Volt a kertben egy régi etető, de már eléggé elgyötört volt – szeretett volna helyette...
BabaMama Expo – hangolódjunk a családra!
Babakocsi kalandpark, pelenkatorta bemutató és idén először Apuka stand is vár a...
Szemléztük: Szúró-, vagy dekopírfűrészek
Könnyedén kanyarog a szúró-, avagy dekopírfűrészn a fában, fémben és műanyagban,...
Fűnyíróteszt
Minden hobbikertész ápolt pázsitot szeretne a kertjében. Ahhoz, hogy a gyep a kert...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION