Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül


A téli jégkörhintázás után ismét arra készül a STIHL, hogy meghódítsa a Balatont.

Ezúttal egy nem mindennapi motorshow-val várják a 18. Harley-Davidson Open Road Fest közönségét június 10-én, szombaton, Alsóörsön. Legjobb faszobrászukat hívják segítségül, hogy megmutassák, mire is képes valójában ikonikus láncfűrészük. Az egész ország felkapta a fejét arra, hogy januárban miként siklott a stílfűrész a Balaton jegén. Most úgy döntöttek, ismét meghódítják a magyar tengert, ezúttal azonban a víz helyett a motorok kerülnek a középpontba.

– STIHL és Harley-Davidsonkét ikonikus márka, melyet mindenki jól ismer, s melyről mindenki tudja: elemi erővel bírnak – mondja Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója, aki úgy véli, ebből a szerencsés találkozásból csakis valamilyen elképesztően nagy durranás tud kisülni. – Olyan motorshow-val készülünk, melyhez hasonlóval garantáltan nem találkoztak még a sokat látott motorosok sem – teszi hozzá.


A tervek szerint két háromszáz kilós tölgyfa tönkjéből farag ki Gáborecz István faszobrász egy életnagyságú Fat Boyt. – Amikor a STIHL felhívott az ötlettel, először őszintén szólva megrémültem, hiszen ez egy merőben új kihívás a számomra is. Nem tudok hasonló akcióról, nem félek azonban a megmérettetésektől, szívesen vágom bele a láncfűrészemet – mondja nevetve. A Harley kifaragásának már az előkészítése is nagy fegyelmet és odafigyelést igényel, ráadásul a több százkilós szobrot mozgatni sem lesz egyszerű. – Készítenem kellett egy emelőszerkezetet, ami egy tonnát tud mozgatni és az alapanyaghoz sem volt könnyű hozzájutom – meséli a faszobrász.

Az eredeti elképzelés szerint egyetlen tönkből faragta volna ki a Fat Boyt, végül azonban úgy döntött, kettőből illeszti össze a motort. – Azt, hogy mekkora lesz pontosan a szobor súlya, még nem lehet tudni, hiszen ez nagyban függ a fa víztartalmától is – húzza alá, az azonban biztos, hogy a Harley két tavalyi vágású tölgyből készül, s nagyságrendileg 350-400 kilót nyom majd.
A Harley-Davidson Open Road Fesztivált június 7. és 11. között rendezik meg Alsóörsön. Ha érzed a rock zene dübörgését a mellkasodban, hallod a motorok zúgását és a Stihlfűrész süvítését, látod az önfeledten mosolygó arcokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz. És hogy mi lesz az életnagyságú Fat Boy szobor sorsa? Az kiderül június 10-én, az esti Tankcsapda koncert előtt!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Játékos „barkácsfal”
Nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek felkészítését a barkácsolásra – ráadásul...
Mekkmestermunka
MekkmestermunkaKedves Hajnalka! Menteném a menthetőt, ami a burkoló "mester" keze...
Babaház a kertben
Katona Róbert lánya, Szonja születése óta imád babázni, babaházakkal játszani, rendezgetni....
Figyeljünk a vízszigetelésre!
Tudta, hogy egy családi ház építésekor a vízszigetelésből származik a reklamációk...
Megjelent a 2013 decemberi ÖM
Néhány tipp, miről írunk barkácsmagazinunkban: építsünk tolóajtós szekrényt és duplamosdós...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION