hirdetés



Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül

Gép- és anyagújdonságok

Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül

A téli jégkörhintázás után ismét arra készül a STIHL, hogy meghódítsa a Balatont.

Ezúttal egy nem mindennapi motorshow-val várják a 18. Harley-Davidson Open Road Fest közönségét június 10-én, szombaton, Alsóörsön. Legjobb faszobrászukat hívják segítségül, hogy megmutassák, mire is képes valójában ikonikus láncfűrészük. Az egész ország felkapta a fejét arra, hogy januárban miként siklott a stílfűrész a Balaton jegén. Most úgy döntöttek, ismét meghódítják a magyar tengert, ezúttal azonban a víz helyett a motorok kerülnek a középpontba.

– STIHL és Harley-Davidsonkét ikonikus márka, melyet mindenki jól ismer, s melyről mindenki tudja: elemi erővel bírnak – mondja Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója, aki úgy véli, ebből a szerencsés találkozásból csakis valamilyen elképesztően nagy durranás tud kisülni. – Olyan motorshow-val készülünk, melyhez hasonlóval garantáltan nem találkoztak még a sokat látott motorosok sem – teszi hozzá.


A tervek szerint két háromszáz kilós tölgyfa tönkjéből farag ki Gáborecz István faszobrász egy életnagyságú Fat Boyt. – Amikor a STIHL felhívott az ötlettel, először őszintén szólva megrémültem, hiszen ez egy merőben új kihívás a számomra is. Nem tudok hasonló akcióról, nem félek azonban a megmérettetésektől, szívesen vágom bele a láncfűrészemet – mondja nevetve. A Harley kifaragásának már az előkészítése is nagy fegyelmet és odafigyelést igényel, ráadásul a több százkilós szobrot mozgatni sem lesz egyszerű. – Készítenem kellett egy emelőszerkezetet, ami egy tonnát tud mozgatni és az alapanyaghoz sem volt könnyű hozzájutom – meséli a faszobrász.

Az eredeti elképzelés szerint egyetlen tönkből faragta volna ki a Fat Boyt, végül azonban úgy döntött, kettőből illeszti össze a motort. – Azt, hogy mekkora lesz pontosan a szobor súlya, még nem lehet tudni, hiszen ez nagyban függ a fa víztartalmától is – húzza alá, az azonban biztos, hogy a Harley két tavalyi vágású tölgyből készül, s nagyságrendileg 350-400 kilót nyom majd.
A Harley-Davidson Open Road Fesztivált június 7. és 11. között rendezik meg Alsóörsön. Ha érzed a rock zene dübörgését a mellkasodban, hallod a motorok zúgását és a Stihlfűrész süvítését, látod az önfeledten mosolygó arcokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz. És hogy mi lesz az életnagyságú Fat Boy szobor sorsa? Az kiderül június 10-én, az esti Tankcsapda koncert előtt!




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Intelligens mosógép
Plusz keringtető szivattyújának, a speciális dobforgásnak és még néhány „apróságnak” hála az új Touchtronic mosógép 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint ami az A+++ besoroláshoz szükséges, méghozzá maximális teljesítmény mellett.


Gép- és anyagújdonságok
20 éve a közös úton
Nemrég ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát az ország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata, az újHÁZ Centrum.


Ötletek
Háztartási hulladékot csak okosan!
Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a globális hulladéktermelés. Számunkra is adott a feladat, az intelligens hulladékgyűjtés és szelektálás. Nézzük mit, hova, miért és hogyan szelektáljunk.


csináld magad
Dobd fel a teraszt stencillel
Stencilezéssel elképesztően szép mintákat varázsolhatsz a bútoraidra, a falra vagy épp a padlóra. Bár aprólékos munka: festősablont kell egymás mellé helyezned és egyesével lefestened, mégis megéri vesződni vele, mert a végeredmény igazán látványos. Mutatunk három szuper megoldást, hogyan is újíthatod meg teraszodat!




Gép- és anyagújdonságok

Itt az idő, hogy újragondold a konyhádat!


Szerszám-anyag

Végtelen formájú fapad





hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság