hirdetés



A kánikula ellenszerei

Gép- és anyagújdonságok

A kánikula ellenszerei

Innovatív és trendi árnyékolástechnikai megoldások kültéren.

A nyári kellemes meleg minden kerttulajdonos kedvét meghozza ahhoz, hogy kialakítsa azt a pihentető oázist, ahol gyakorlatilag a teljes nyarat eltöltheti. Fontos azonban, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyek lehetővé teszik, hogy a kánikula idején is kellemes környezetet biztosítsunk saját magunk és családunk számára.



Funkcionalitás és a lehetőségek tárháza
- Az árnyékolástechnikai megoldások elsődleges célja, hogy védjenek az erős napsugárzástól és a nagy hőségtől – mutatnak rá az újHÁZ Centrum szakértői, akik szerint ma már gyakorlatilag bármilyen anyagból készíthetünk olyan építményt, amely alkalmas a funkció betöltésére. Ízlésünkhöz és a környezethez illeszkedően téglából, fából vagy éppen vászonból is telepíthetünk olyan elemeket, amelyek nemcsak árnyékot biztosítanak, de a kertünk vagy éppen erkélyünk ékességei is lehetnek.

Arra azonban mindenképpen ügyelnünk érdemes, hogy a természetes fényt megőrizzük, így épített árnyékolóinkat minden esetben a természetes környezet elemeinek figyelembevételével telepítsük. Amennyiben ugyanis egy terebélyes lombozatú fa alatt alakítjuk ki pihenőrészünket, még árnyékolásra sem lesz szükségünk.

- A mesterséges árnyék előállításának legegyszerűbb módja, ha napernyőket vagy úgynevezett napellenző ponyvákat helyezünk el. Ezek között már megtalálhatók olyan innovatív anyagokból gyártott termékek is, amelyek UV-szűrővel ellátott textíliából készülnek, így az árnyék mellett a szűrt fényben akár még napozhatunk is.

A kert fókuszpontjai: a pavilonok
Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a pavilonok, amelyek látványos elemei lehetnek a kerteknek. Attól függően azonban, hogy milyen anyagú eszközt választunk, számos plusz feladatot el kell végezni annak érdekében, hogy élettartamuk ne csökkenjen. A fából készült árnyékolókat például rendszeresen le kell kezelni.

- Ideális választás lehet a szövetes pavilonok telepítése, hiszen ezek könnyedén összeállíthatók, a szezon végén pedig pár perc alatt szétszedhetők, hogy aztán a garázsban vagy a padláson biztonságosan áttelelhessenek – mutatnak rá az újHÁZ Centrum szakértői.



Okosmegoldással a négyévszakos használatért
- Az idei év slágerterméke lehet az az innovatív pavilon, amely alumíniumvázból készül, és amely minden évszakban tökéletes árnyékolást biztosít. Sőt, a legnagyobb hőségben, vagy éppen egy hirtelen jött zivatar ideje alatt is lehetővé teszi a zavartalan kültéri tartózkodást – húzzák alá a szakértők.

Az építményt házilag is stabilan telepíthetjük néhány óra alatt, ráadásul rendelkezésre állnak olyan darabok is, amelyek oldalsó szerelvényeit úgy alakították ki, hogy akár szúnyoghálót is szerelhessünk rá. Ezek segítségével még az esti órákban sem kell attól tartanunk, hogy a vérszívók kellemetlen pillanatokat okoznak számunkra, miközben pihenünk.
Vannak olyan prémium kategóriás alumínium pavilonok is, amelyeknek a tetőszerkezete is különleges. A speciális polikarbonát szövet ugyanis képes arra, hogy megszűrje a káros ultraibolya sugárzásokat, ugyanakkor átengedi a természetes fényt is, miközben kellő árnyékot biztosít a kényelmes kint tartózkodáshoz.
- Mindezeken túl pedig alkalmas arra is, hogy akár grillezzünk vagy bográcsozzunk alatta. Fontos azonban, hogy ebben az esetben olyan darabot válasszunk, aminek a közepén légrés található, amely a szívóhatásának köszönhetően a füstöt folyamatosan el tudja vezetni – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, hozzátéve: fokozottan kell azonban figyelni arra, hogy az építményt nyílt láng még véletlenül se érje sütögetés közben.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Építs kemencét!
Te is szereted a kemencében sült házi pizzát, kenyérlángost és más ételeket? Építs saját kemencét a kertbe.


Otthon-bútor
Egy szoba három funkcióval
Egy 44 négyzetméteres lakást újítottak fel Kalló Imréék Gödöllőn, és annak a legnagyobb helyiségéből térelválasztóval külön hálófülkét, egy vendégfogadó-tévénéző sarkot, mellette pedig egy dolgozófülkét alakítottak ki.


Kert-balkon
Védekezés a növényi kártevők ellen
A növényi kártevők kiírtásánál nem a vegyszerek, mérgek segítségével történő kipusztítás, hanem a védekezés, és a megelőzés a legfontosabb cél. A levéltetvek nagyon gyorsan terjednek, fékezd meg őket időben.


Ötletek
Vízimalom díszíti a kertet
Működő mini vízimalmot épített Teleki Tibor Szászváron. Az építmény kertet, közösségi teret egyaránt díszíthet.










Gép- és anyagújdonságok

Ne menjen füstbe a biztonság!

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság