Élet a radiátoron túl


Az egyre modernebb technikáknak köszönhetően már nem csak radiátorral fűthetünk, hanem választhatunk személyre szabott, hangulatunkhoz és stílusunkhoz illő alternatív megoldásokat.

Hámori Erika, a Praktiker kategóriamenedzsere elmondja, milyen érvek szólnak egy-egy fűtési módszer mellett.
Új szelek fújnak nem csak a kertben, hanem a fűtési trendekben is. A klímaváltozással felébredt bennünk a vágy, hogy könnyítsünk szennyezett bolygónk terhein és kevesebb fosszilis tüzelőanyagot használjunk. Ezért egyre többen részben vagy egészben visszatérnek a fatüzeléshez vagy teljesen új utak felé nyitnak.

Nyílt tűz az álmodozóknak

Ha szeretjük a romantikus megoldásokat, érdemes beruházni egy kandallóra, amennyiben otthonunk kialakítása lehetővé teszi a beépítést. A vásárlását jobb hozzáértővel is egyeztetni, aki felméri a fűtendő légtér nagyságát és egyezteti a kandalló teljesítményével. A beépítést is szakemberre kell bízni és mivel élő tűzről van szó, elővigyázatosan kell használni a berendezést. A Praktiker szakértői elengedhetetlennek tartják a rendszeresen ellenőrzést, mivel a kandalló egy légteret tud felmelegíteni, többnyire kiegészítő fűtésként ajánlják. A választásnál fontos szempont a hőtárolási hatékonyság is. Minél több csempét és samott bélést tartalmaz a kandalló, annál hatékonyabban tudja megtartani a hőt. A meghosszabbított kivezető füstcsövek szintén a nagyobb felületű hőleadást hivatottak biztosítani.

Fényjátékok illuzionistáknak

Aki nem kertes házban lakik, annak sem kell lemondani a kandalló nyújtotta élményről. Léteznek elektromos készülékek, melyeket kifejezetten kis alapterületű vagy kémény nélküli lakásokhoz fejlesztettek ki. Élethű lángeffektjeik és ropogásuk teszi őket hangulatossá. Modern anyagokkal körbeépítve kifejezetten rusztikus hatást keltenek. Használatuk azoknak is ajánlott, akik nem szeretnének a tüzelő beszerzésével, aprításával foglalkozni. Nem akarnak hamut takarítani, de szeretnék megtapasztalni a hangulatot. Beüzemelésük szinte gyerekjáték.

Infrapanel az újdonságkeresőknek

Egy kandalló jól melegít, és romantikus hangulatteremtő is a lakásban. Vannak, akik a nosztalgia helyett a fenntartható, újszerű technológiákra szavaznak, nekik az infrapanel lehet jó választás. Az infrapanel diszkréciójával tűnik ki a fűtéstechnikai mezőnyből, szinte láthatatlanul simul a falba. Minden más fűtőberendezéssel ellentétben nem a levegőt használja a megtermelt hő szállítására, hanem infrasugarakat bocsát ki, ezáltal a helyiségben lévő tárgyakat és testeket melegíti fel. Ebből adódóan asztmás betegséggel küzdő embereknek is ajánlható. Tökéletesen elrejthető a modern minimalista otthonokban.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Szigetelt ház – fűtés negyedáron
Közel háromhavi fűtésköltségének megfelelő összeget, vagyis 40 302 forintot spórolt...
Védekezés a növényi kártevők ellen
A növényi kártevők kiírtásánál nem a vegyszerek, mérgek segítségével történő kipusztítás,...
Festés hőségben
30 °C feletti hőmérsékletnél kockázatos festeni, mázolni, főleg kültéren a tűző napon.  Készüljünk...
Így alakítsd át a gyerekszobát
A diákok legnagyobb bánatára nemsokára elkezdődik a tanév, és vége szakad a jól megérdemelt...
Párás az ablak? Javítsuk ki!
Akár 20 százalékkal növelheti otthonunk fűtési igényét a túl magas beltéri páratartalom....
Klímát a nyárra!
Szobá(i)nk levegőjének megfelelő hőmérsékletét és tisztaságát legjobb hatásfokkal...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION