Tűzbiztos homlokzat


Az újfehértói általános iskola energetikai korszerűsítése során a nyílászárók cserélésén kívül a homlokzat is megújult, egyben hőszigetelést is kapott.

A korszerűsítéshez a Knauf Insulation kontakt hőszigetelő rendszerét használták. A szigetelés FKD N Thermal jelű kőzetgyapot lemezekből készült, 15 cm alkalmazott vastagságban.
Ezen szigetelő anyag napjainkban a kategória legjobbjának számít, közölt (deklarált) hővezetési tényezője = 0,034 W/m2K. A rendszer többi elemét egy jó nevű magyar vakolat- és festékgyártó, a Poli-Farbe Kft. szállítja.
A rendszer ragasztója, egyben ágyazótapasza önmagában A1 tűzvédelmi besorolással rendelkezik (a minősítés száma: A-48/2014). A teljes rendszer tűzvédelmi osztálya A2-s1, d0.
A felületképzés KI szilikon vakolat, kapart hatású 1,5 mm vagy gördülőszemcsés 2 mm struktúrákban, a rendszer alapozójával együtt (a mm adat a legnagyobb szemcseméretet jelöli), a színválaszték 199 színárnyalat, a Colorbox Harmony színkártya alapján.
A ragasztáson túl elengedhetetlen rögzítést, amelynek típusa Thermofix CF, a Fischer Hungary szállítja a rendszerhez. Ezt a dűbelt a beszállító előrejelzése alapján rövidesen korszerűbb rögzítőelem, a Thermoz CN Plus kombinált acélszöges dűbel fogja leváltani.
Természetesen a kivitelezéshez szükséges egyéb kiegészítők, hálók, profilok, sínek is elérhetőek.
Ez a technológia már hazánkban is hosszú évtizedek óta ismert és alkalmazott módszer az energetikailag korszerűtlen homlokzatok felújítása során.
A rendszer megfelelőségét az A-28/1/2014 sorszámú Nemzeti Műszaki Értékelés igazolja, a komponensek megfelelőségét a gyártók teljesítménynyilatkozatai tanúsítják.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Polcrendszer a nappaliban
Olyan egyedi méretű polcrendszert szerettünk volna a nappaliba, amelyen minden könyv,...
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as...
Építsünk úszótavat!
Egyre népszerűbbek az olyan kerti tavak, amelyekben nemcsak gyönyörködni lehet, hanem...
Fújható ásványgyapot szigetelés
A Knauf Insulation már forgalmazza az úgynevezett fújható ásványgyapotot – jelen...
Tökéletes csavarrend
Barkácsoló ember lévén rengeteg – és rengetegféle – facsavar, tipli, metrikus csavar,...
A dryvit-rendszer fogásai
A polisztiroltáblákkal könnyű a szigetelés, akár új építésű, akár régi épület utólagos...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION