Karácsonyi hangulat


Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy még egy kicsi, és itt a karácsony. Az újHÁZ Centrum szakértőinek tanácsát megfogadva csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk.


Fények kint és bent
A karácsony melegségét jól szimbolizálják a kandallók. Legyen szó valódi darabról vagy látványeszközökről, rájuk pillantva átjár bennünket a nyugalom és a meghittség. Amennyiben nincs lehetőségünk egy igazi kandalló melegségét a közelünkben érezni, szerezzünk be egy látványkandallót, aminek üzemeltetéséhez kéményre sincs szükségünk. Bár az eszköz hőt nem ad le, a hangulatot ugyanúgy megteremti számunkra az ünnepi készülődéshez.

A ház külső dekorációja során legyünk rendkívül körültekintőek – hívja fel a figyelmet az újHÁZ Centrum. A rosszul megválasztott, silány minőségű kültéri LED-füzérek ugyanis váratlanul nagy problémákat okozhatnak. Amennyiben zárlatosak lesznek, akár az egész ház villanyvezetékét is tönkretehetik, rosszabb esetben pedig fel is gyulladhatnak. Éppen ezért a szakértők szerint csak megbízható forrásból származó, CE-jelöléssel ellátott, biztonságtechnikai szempontból is bevizsgált darabokat vegyünk.

Hassunk az érzékekre!

Bár a karácsonyfaállításig van még vagy két hetünk, a beltéri díszeket már most elkezdhetjük készíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk majd az ünnepekkor a nappalinkban látni, s válasszunk ezzel harmonizáló kiegészítőket. A bejárati ajtóra tegyünk kopogtatót, az asztal közepére adventi koszorút, a polcokra kis karácsonyi kiegészítőket ízlésünk szerint. Az idei év abszolút sztárjai a fémes és a natúr hatású dekorációk. A fehér és szürke kombinációja eleganciát sugároz és a téli havas tájat idézi meg, ha hozzá fenyőágat, terméseket társítunk. Bátran kísérletezzünk saját kezűleg készíthető díszekkel.

A látvány mellett legyenek hangsúlyosak az illatok is! A karácsony szerves részét képezi a fahéj, a mézeskalács-fűszerkeverék, de a vanília illatának keveredése is a citrusokéval. Használjunk gyertyát, vagy díszítsünk szegfűszeggel néhány narancsot. A citrusféléből kicsapódó olaj a fűszerrel társulva kerül a levegőbe és bejárja az egész házat. Ráadásul csinos dekoráció is, ha egy szép tálba sorakoztatjuk az elkészült mesterműveket.


Puha párnák és takarók

Fokozzuk a meghittséget, ha nejünk/barátnőnk/lányunk kedvenc kuckózós foteljába téli motívummal ellátott párnát és puha tapintású plédet szerzünk – ez, meg egy-két kézmelegítő párna (a diszkontok mellett a sportáruházak és a vadászboltok kínálatában is megtalálható) kiegészítő ajándéknak is kiváló, természetesen a személyre szabott főajándék(ok) mellett.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Ünnepi kivilágítás
Szenteste közeledtével nemcsak otthonunk belsejét díszíthetjük fel, hanem a ház küls?...
Egyedi kandalló
Kandalló saját kezű megépítésével koronázta meg a lakásfelújítás Smid Attila Budapesten....
Pajkos póni
Feleségével beszélgetve jutott arra az elhatározásra Werstroh János (Pécs), hogy...
Van új a hó alatt
Hogyan végezzük a csúszásmentesítést?
Fenyőtalp helyett
Mind divatosabb a gyökeres fenyő díszítése karácsonykor. A nagy méretű műanyag konténer...
Hangulatvilágítás saját lampionnal
Egyre több időt töltünk a szabadban, néha már este is kint üldögélünk a kertben,...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION