hirdetés



Mozaikolva szebb a fürdő

Otthon-bútor

Mozaikolva szebb a fürdő

Nemrég újították fel a ház vizesblokkjait Szabó Józsefék, s a ház asszonya úgy döntött, csempemozaikból maga készít rájuk mintát. A végeredmény utánzásra méltó.

Mivel nagyon szereti a kék színt, de nem akarta, hogy az összhatás túl hideg legyen, bézsszínű csempét választott. Vett viszont üvegmozaikot is több színben: világoskéket, középkéket, fehéret (bézst nem kapott) és egy vegyes színűt, hálóra ragasztva. Két mintát készített: egyet hullámokkal és egyet görög mintával. Lássuk az utóbbit:

 

1. A mintákat megrajzolta számítógépen, illetve kézzel és papírból sablont készített róluk.

2. A sablont ráillesztette a mozaikra és kivágta kisollóval, majd összeillesztette a darabokat. Ezután a színén széles átlátszó ragasztóval leragasztotta, így összefüggő lapokat kapott.

 

3. A mozaikminta alá vastagabb flexibilis ragasztóréteget kellett tenni, mint a csempe alá.

Fontos tapasztalat, hogy a munka utolsó fázisánál érdemes vigyázni, ha azt akarjuk, hogy fugázás során a mozaik felülete szép sima maradjon (a fugaszemcsék ugyanis megsérthetik a felületét), így érdemes csak kitölteni a fugákat, nem „telibe”glettelni.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Natúr fa a fürdőben: egyedi toalettpapír-tartó
Nem tetszettek a krómozott elemekből álló toalettpapír-tartók a szentmártonkátai Nagy Szkarlettnek, a természetes anyagokból készülteket pedig rendkívül túlárazottnak találta.


csináld magad
Ablak a vízórához: véd és szépít a plexi
A panellakások többségében a hideg- és melegvízórák látható helyre vannak felszerelve, ami sokak szépérzékét zavarja. Pedig van rá egyszerű megoldás, csak egy-egy méretre vágott plexilap és zsanér, valamint négy csavar kell hozzá.


Szerszám-anyag
Víztakarékosság
Elcsépelt téma a környezettudatosság. Azonban a víztakarékosság esetében nem csak környezetünkre gyakorlunk jó hatást, hanem pénztárcánkat is megkíméljük. Az ötletek megvalósítása nem drága, egy-két szeleppel, szabályozóval ezreket takaríthatunk meg!


Otthon-bútor
A beázás megelőzése
A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.




Otthon-bútor

Wellnes az otthonunkban







hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság