hirdetés



Bagoly a falon, háttérvilágítással

Szerszám-anyag

Bagoly a falon, háttérvilágítással

Élete párját lepte meg Kubik Imre Pécsett ezzel a fából készített szobai hangulatvilágítással, a hölgy ugyanis imádja a baglyokat.

A munka folyamata:

Az első lépés a bagoly körvonalainak megrajzolása volt, majd kivágása rétegelt lemezből.

Imre ezután (szintén rétegelt lemezből) vágott sok-sok szívet, valamint leszabta a bagoly csőrét és két lábát, majd kijelölte a helyüket.

Az elemek befestése és felragasztása (valamint a ragasztó megszáradása) után következett a festés. A különböző részeket úgy fújjuk le festékkel (mármint anélkül, hogy a többi részt befestenénk az adott színnel), hogy a környékét nejlonnal fedjük, a határvonalat pedig festőszalaggal ragasztjuk körbe.

Miután az utolsó szín, illetve festékréteg is felkerült, következhet a világítás felszerelése a bagoly hátoldalára:

Imre téglalap alakba felragasztott négy olyan széles alumínium C-profilt, amelyben jól elfér a LED-szalag. A középső, barna HDF (szekrényhátfal) lemez a madzaggal a bagoly falra akasztásához kell.

Miután az aluprofilokat és HDF-et tartó ragasztó megszáradt, Imre a profilokba ragasztotta a LED-szalagot és a vezetékét.

Így néz ki a LED-szalag, amikor bekapcsoljuk.

Mivel a bagoly hátán színváltó LED van, a bagoly indirekt (azaz falról visszaverődő) hangulatvilágítása fehéren kívül lehet zöld, kék vagy akár rózsaszín is.


Figyelem: Imre profi barkácsoló, aki a villanyszereléshez is ért. Aki nem ért a villanyszereléshez, az a munkának ezt a részét bízza villanyszerelőre!




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Panelelőszoba másként
Hagyományos panellakás folyosóját alakították át Szűcs Milánék Miskolcon.


Szerszám-anyag
Hangulatvilágítás újrahasznosítással
Egyedi „fáklyát” készített Jenei Ferenc Nagydorogon, amely több célra is megfelel: díszít, világít, romantikus hangulatot áraszt.


csináld magad
Három saját készítésű mennyezeti lámpa
Igazán egyedi mennyezeti lámpát szeretnél otthonodba? Barkácsolj egyet magadnak! Cikkünkben mutatunk három ötletet, hátha kedvet kapsz hozzá!


Gép- és anyagújdonságok
Tetszés szerinti hangulat a tetőtérben
A tetőtéri ablakokat árnyékoló római rolók cserélhető szöveteinek köszönhetően a lakást minden évszakban új színbe öltöztethetjük.

hirdetés









hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság