hirdetés



7+1 tipp tetőfelújítóknak

Szerszám-anyag

7+1 tipp tetőfelújítóknak

Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amelyek a háztetőket sem kímélik, megrongálódott tetők miatt gyakoriak a súlyos beázások is. Pedig nem szükségszerű, hogy így legyen.

Az előzetes jelzések alapján a következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Sokan meglepődnek, hogy háztetőjük mennyire nincs biztonságban az egyre durvább és sokasodó viharok miatt.

Miután a tetőinket több évtizedre tervezzük, célszerű a korábbinál nagyobb biztonságra törekedni, amelyhez a Terrán Tetőspecialista szakemberei hasznos tanácsokat adnak.

1.    Lehetőleg minőségi alapanyagokat vásároljunk. Olyan cserepet, tetőszerkezeti megoldást érdemes választani, amelyek a minőséget tekintve világszínvonalú gyártás során készültek. A sajnos sok helyen még fellelhető azbesztet tartalmazó palatetőt környezetkárosító hatása miatt is javasolt lecserélni.

2.    Ajánlott megfelelően képzett ács szakember véleményét kikérni, illetve a kivitelezéssel megbízni. Előny, ha vannak ellenőrizhető referenciái.

3.    A szélsőséges időjárás miatt ajánlatos például betoncserepeket választani, amelyek idő- és viharállók, és kiválóan megfelelnek a Kárpát-medence egyre gyakrabban szélsőséges időjárási viszonyainak is.

4.    Törekedjünk viharbiztos tetőre, csupán néhány ezer forintos többletköltséggel (pl. viharkapcsok) már jóval viharbiztosabb tetőnk lehet.

5.    Vegyük igénybe a gyártók ingyenes szaktanácsadását, a nagyobb cégek telefonon, e-mailben, de akár a helyszínen is segítséget nyújtanak.

6.    Alapvetően a legjobb megoldás az, ha tetőrendszerben gondolkozunk, hiszen az adott gyártó tetőcserepei mellé kínált rendszerelemek felhasználásával lesz garantáltan tartós és viharálló a háztetőnk.

7.    Vásárláskor tájékozódjunk, hogy a gyártó vállal-e teljes garanciát, esetleg milyen kiegészítő garanciákat biztosít (pl. van olyan tetőfólia, amire akár 15 év is lehet). Kérjünk garancialevelet, és győződjünk meg annak érvényesítéséről. A garanciális idő is változó, azonban most már van olyan hazai betoncserép gyártó (pl. Terrán), amelyik 50 évet, vagy akár életre szóló garanciát is vállal.

+1 TIPP: Ahhoz, hogy háztetőnk biztosan viharálló legyen és akár egy életre szólóan ellássa funkcióját, lehetőleg ismert, nagy múltú, tapasztalt gyártót, illetve márkát válasszunk, így lehet a tetőfelújítás valóban előnyös és hosszútávon kiválóan megtérülő befektetés.



További információk: terranteto.hu




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
DIY kiegészítők gazdiknak: a macskakuckótól a csirkeetetőig
Legyen szó nyusziról vagy kiscicáról, ha háziállat érkezik a házhoz, gondoskodni kell róla. A szeretetreméltó cukiságok aztán hamar belopják magukat a szívünkbe, így gyakran el is kényeztetjük őket… Jól jönne a te kedvencednek is egy új kuckó vagy egy rendes etető? Cikkünkben hasznos kreatív ötleteket találsz!


csináld magad
Négy ötlet madáretető készítéséhez
Lassan beköszönt a hideg időszak, amikor egyre kevesebb élelmet találnak maguknak az itthon telelő madarak. Segítsünk nekik: készítsünk számukra etetőt és lássuk el őket mindenféle finomsággal!


Otthon-bútor
Tetőtéri ablakok
A modern tetőtéri ablakok az újonnan épülő családi házak nélkülözhetetlen elemei. Alkalmazásukkal az eddig használaton kívüli, sötét padlástereket is otthonunk világos és barátságos, lakható részévé varázsolhatjuk. Lássuk a kínálatot és beépítésüket!


Kert-balkon
Madáretető gyorsan
Maradék faanyagból készítette ezt a madáretetőt Tóth Imre (Lőrinci).




Gép- és anyagújdonságok

Best Buy Award díjas lett a Terrán


Gép- és anyagújdonságok

Felújítás törhetetlen „üvegezéssel”


Szerszám-anyag

Jóval hűvösebb tetőtér



hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság