hirdetés



Kreatív munkáival nyert a Mesterek Mestere

Szerszám-anyag

Kreatív munkáival nyert a Mesterek Mestere

Második alkalommal adták át a kimagasló építőipari szakmunka elismeréséért járó Mesterek Mestere Díjat. A szakmai zsűri egyhangú döntése alapján az acsai Vancsó László (49) burkoló lett Magyarország Mesterek Mestere.


Vancsó László, Magyarország Mestere Mestere 2016.

A szakmai zsűri indoklása szerint a szakember kreatív megoldásaival érdemelte ki az elismerést. A zsűri a szakmai szempontok mellett figyelembe vette, hogy a nyertes pályázó alkotásaival és munkásságával mennyire lehet a szakma számára példakép.

Vancsó László néhány munkája:

„A szakmában eltöltött 31 év elismerése ez a díj. Ilyenkor vagyok büszke rá, hogy szakmunkás burkoló lehetek. Ez egy nagyon szép szakma, amivel tulajdonképpen csomagoljuk a házat, a lakásokat. Mindent meg lehet csinálni, csak fantázia kérdése: íveket, hajlításokat, 3D-s burkolásokat, mozaikcsodákat. Elkezdtem ezeket a határokat feszegetni. Ma már az olyan kihívásokat, különleges megbízásokat keresem, amelyektől a többi burkoló elszalad” – mondta a Vancsó László, Magyarország Mesterek Mestere.

A Mapei által 2015-ben alapított díj célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját és javítsa társadalmi elfogadottságát. A díjra 18 érvényes pályázat érkezett, köztük egy a határon túlról, Szabadkáról.

A szakmai mellett közönségdíjat is kiosztottak. A Mesterek Mestere közönségdíjasa 5400 szavazó véleménye alapján a pécsi Magyari Csaba lett.

„Az édesapám villanyszerelő volt. Egy kiváló szakember, akit mindenki tisztelt, őszinte megbecsülés vette körül. Az vezérel minket, hogy ezt a megbecsülést visszaadjuk a szakembereknek, mert Ők azok, akik felépítik az otthonainkat, a városokat. Ezzel szeretnénk újra vonzóvá tenni az építőipart a fiatalok számára, mert hisszük, hogy építeni, alkotni a legcsodálatosabb dolog a világon” – mondta az ünnepségen Markovich Béla, a díjat alapító Mapei Kft. ügyvezetője.

A Mapei által alapított, évente kiosztásra kerülő díjra minden, munkáját mesteri szinten folytató, ma is aktív kőműves és burkoló szakember pályázhatott.

Az eseményen köszöntőt mondott Bruckner László, a Nemzetgazdasági Minisztérium Szak- és Felnőttképzési Szabályozási Főosztályának főosztályvezetője.

Vancsó László (jobbról) Mesterek Mestere 2016 díjazott és Markovich Béla (balról) a Mapei Kft. ügyvezetője

Vancsó László további pályamunkái az alábbi linken tekinthetők meg: képek

Háttér a Mapeiről

A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991. szeptember 1-jén jött létre az osztrák Mapei GmbH. alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. Belföldi forgalma 2015-ben 9,35 milliárd forint volt.

Egy 7 800 m2 összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton. A gyár éves szinten több mint 46 000 tonna terméket állít elő, amivel nemcsak a hazai piac igényét szolgálják ki, hanem bérgyártással is foglalkoznak és a környező országokba is szállítanak.

 A Mapei Kft. 148 főt foglalkoztat, valamint kiemelt és folyamatos szerepet vállal a szakemberképzésben: 2010-ben ezt a szerepvállalásukat Gazdasági Miniszteri Kitüntetéssel ismerték el. 2015-ben 5400 főt képeztek, főként kivitelezőket, kereskedőket és tervezőket.

A vállalat előbb 2006-ban, majd 2015-ben másodszor is elnyerte a Legjobb Munkahely címet.

Küldetésükről így vallanak: „Mindenkor készen állunk, hogy tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában.”




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
46 éve épít a Mesterek Mestere
Varga Ferenc, szekszárdi burkoló szakember nyerte el a Mesterek Mestere 2018. Díjat.


Gép- és anyagújdonságok
Szakemberkereső a Praktikernél
A munkaerőhiány miatt nehéz megbízható mesterembert találni országszerte, ezért új szolgáltatással bővítette palettáját a Praktiker.


Gép- és anyagújdonságok
Változik a Mesterek Mestere Díj
Újra lehet pályázni a megújult Mesterek Mestere Díjra, de most a megrendelők ajánlhatják őket.


Ötletek
Mesterek Mestere díj
Új díjat alapított a Mapei. A Mesterek Mestere elnevezésű kitüntetés célja elismerni a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek tevékenységét. Várják a nevezéseket.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság