hirdetés



Trükkös tükrök

Otthon-bútor

Trükkös tükrök

A készen vásárolt bútorok sem feltétlenül készek olyan értelemben, hogy ne szabadna hozzájuk nyúlni, és még jobbá, szebbé varázsolni őket. Íme egy kiváló példa.

Aki barkácsol, nem öncélúan teszi azt, hanem az életminőséget javító változtatásokat hajt végre a házon, lakáson, kertben. Nincs ez máshogy akkor sem, ha valaki kész bútort vásárol: akkor is átgondolhatja, hogyan teheti még mutatósabbá és funkcionálisabbá a beszerzett tárgyat. Ferencz Ákos Sopronban például ezt a kész fürdőszobai polcgarnitúrát „dobta fel” tükrökkel. Mihelyt meglátta a boltban, beindult a fantáziája: azonnal tudta, hogy ebből egy modern, de mutatós fürdőszobai polc-szekrény rendszert lehetne készíteni. A már korábban vásárolt hullámostükör-szettel kombinálva elkezdte tervezgetni, hogyan is állna össze az egész. A legtöbb időt egyébként a tervezés és a felrajzolgatás vette igénybe. Az összehangolás elég bonyolult volt. Sokat kellett mérni, rajzolni. Ha kicsit nehezen értelmezhetők a fotókon láthatók, az azért van, mert a valóságban sem olyan egyszerű elsőre mindent átlátni. Ákosnál azonban többek közt ez is szerepelt a kitűzött célok között, mert nem tudják lekötni az egyetlen pillantással átlátható dizájnok. A munka kb. három hétig tartott.

 

Mivel szeretett volna könnyen hozzáférhető és porvédettebb helyeket is, volt amit meghagyott polcnak, a többiből viszont üvegesszekrényt készített külön vásárolt vitrinzsanérokkal és méretre szabott üvegajtókkal.

 

A polcoknak gyárilag nincs hátfaluk, adta magát, hogy a tükrök – amelyek elé a polcok kerültek – egyben a polcok hátulját is képezzék.

 

A tükrök közét fehér előoldalú farost dekorlemezzel töltötte ki a polcok mögött.

 

A vitrinek porállóságát Ákos az üvegekre ragasztott tömítő gumikkal fokozta.

 

A polcokon, szekrényeken belül nem csak a falra került tükrök vannak, hanem azok folytatásaként, "tükörképeként" is kerültek be plusz tükrök.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Dekoratív fali rendező gyerekszobába kartonpapírból
Kartonpapírból fali polc? Igen, lehetséges! Csupán arra figyelj oda, hogy ne pakolj rá súlyos tárgyakat: a gyerekszobában a plüssállatoknak például tökéletes otthona lehet.


Ötletek
Beépített cipőtartó kis előszobába
Nagyon kicsi az előtér Nánási Zsoltéknál Mogyoródon, a helyszűke miatt az „úti holmit” nem volt hova letenni, és cipőt sem egy párat hord az ember. A helyzet megoldásért kiáltott.


Gép- és anyagújdonságok
MAPEI Penészgátló
A magas páratartalmú nedves helyiségekben gyakran fordul elő, hogy megjelennek a penészgombák ? elcsúfítva a szép felületeket. Mi megújítjuk a szennyeződött felületeket.


Otthon-bútor
Mozaikolva szebb a fürdő
Nemrég újították fel a ház vizesblokkjait Szabó Józsefék, s a ház asszonya úgy döntött, csempemozaikból maga készít rájuk mintát. A végeredmény utánzásra méltó.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság