hirdetés



Különleges konyhapult

Otthon-bútor

Különleges konyhapult

Egy jópofa ötlet megvalósításával teljesen megújíthatjuk otthonunkat.

Úgy láttak hozzá a ház felújításához Juhász Ferencék, hogy a változtatások jobban tükrözzék saját személyiségüket. A konyha nagyon zárt kis helység volt, ezért Ferenc úgy gondolta, hogy ha az egyik falat megbontja a folyosó irányába, az nagyobb tér hatását kelti.

Mivel pedig barátjával együtt gyerekkora óta barkácsol, kézenfekvő volt az ötlet, hogy készítsen oda egy pultot.

Ehhez használt raklap élvédőfákat válogatott színük és mintázatuk alapján. Mivel akkor még kevés gépe volt, kézi gyaluval egyengette el a lécek felületét. A méretre vágást követően a léceket fenyőlapra ragasztotta, majd miután a ragasztó megszáradt, két cseréplécet ragasztott az oldalára szegélyként. Az ív levágásához egy szög, némi madzag és egy ceruza kombinálásával alkotott körzőt, az ívet pedig kézifűrésszel alakította ki.  Újabb gyalulást követően már csak a finomcsiszolás volt hátra, majd három réteg parkettalakk – és kész is volt a munkapult.

A helyét a régi ajtó és ablak kiszedése után a pult magasságáig felfalazta, és laposvasakat rögzített oda a pult felfogatásához.

A falat glettelte, csiszolta, majd felesége kérésére nem festette, hanem tapétázta.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
DIY ötletek az étkezőbe
Szükséged lenne új bútorra vagy dekorációra, ami tényleg feldobná az étkezőt? Túl kicsi a hely és praktikus megoldásokon gondolkodsz? Hoztunk öt kreatív ötletet!


Otthon-bútor
Bántja a szemét a penész?
A MAPEI kifejlesztette Önnek a tökéletes megoldást a falon megjelenő penész ellen. A Silancolor Plusz Rendszer ideális és tartós védelmet nyújt a konyhák és fürdőszobák penészedése ellen.


Otthon-bútor
Kreatívan tölthető konyhafiókok
A konyha az egyik legfontosabb helyisége a lakásnak, sokszor itt gyűlik össze a család. Egy mutatós konyhabútor általában költséges, de ezzel az érdekes, könnyen és olcsón kivitelezhető ötlettel magunk is otthonosabbá, egyedibbé tehetjük konyhánkat.


csináld magad
Titkos csúszdát épített a konyhaszigetbe: a gyerekek imádják
A gyerkőcök az alagsori helyiségbe csúszhatnak le pillanatok alatt a konyhából egy kreatív apuka jóvoltából.











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság