hirdetés



Új tanév, új gyerekszoba: 5 tipp a szakértőtől

Gyerkőc

Új tanév, új gyerekszoba: 5 tipp a szakértőtől

Mindjárt kezdődik a tanév, de a gyerekszoba felújítását nem jó az utolsó pillanatokra hagyni. Érdemes néhány szakértői tippet megfogadva újragondolni a gyerekszobát és a tanulósarkot, hiszen a profik sokat segíthetnek a költséghatékony, mégis mutatós végeredmény elérésében.

A gyerekszoba, ezen belül a tanulósarok kialakítását főként a helyiség nagysága és a belmagasság határozza meg. Emellett figyelembe kell vennünk a gyermek életkorát is, no meg azt, ha testvérek osztoznak egy szobán. Boncz Péter, a szombathelyi Praktiker áruházvezetője és Zsipi Ildikó, szortiment menedzser most 5 jó tanácsot oszt meg a szülőkkel.

1. Kombiágy: kis helyen több funkció
Gondolkodjunk úgy a gyerekszobáról, mintha az egy mini lakás lenne. Tehát a pihenés, a munka és a szórakozás hármas funkciójának egyaránt jusson benne hely. Kisiskolásoknak az úgynevezett kombiágy a leginkább helytakarékos megoldás. Ez olyan egyszemélyes emeletes ágy, amelyben fölül van a kényelmes, normál méretű hálórész, alul pedig játszóhely vagy tanulósarok alakítható ki, sok tárolóhellyel.

2. Testvérek egy térben

Kis alapterületű közös szobába emeletes ágyat vagy olyan kombiágyat válasszunk, amely két fekvőrészt variál. Ám az is fontos, hogy minden tanulónak legyen saját íróasztala és szekrénye. Így egy időben tanulhatnak, játszhatnak a gyerekek, és a tanszerek sem fognak összekeveredni. A könnyebb együttélést térelválasztó bútorokkal (polcokkal, paravánnal) is segíthetjük.

3. Színekkel segítsük a kreativitást!


A falakra érdemes olyan diszperziós falfestéket választani, amely mosható és súrolható is. Így tovább lesz újszerű és tiszta a szoba. A jó minőségű, vízzel hígítható, adalékanyagmentes termékeket keressük!
Minél világosabbak a gyerekszoba színei, annál tovább lehet természetes fény mellett tevékenykedni. Ám ez nem jelenti azt, hogy az élénk színeknek nincs szerepük. A divatos pasztellek mellett egy-egy falon bátran próbáljuk ki a gyerek által kedvelt kéket, zöldet vagy sárgát, sőt ezeket az árnyalatokat már akár táblafestékkel is megvalósíthatjuk: e falakon aztán sokáig lehet rajzolni!

4. Fénytervezéssel takarékosságra nevelünk
A világítást nem csak a szemek épsége okán, hanem energiatakarékossági szempontból is érdemes megtervezni. A gyerekeket először a világítással lehet megtanítani takarékoskodni. Ebben nyújt óriási segítséget a LED-világítás. Vásárolhatunk például olyan íróasztali lámpát, amely a nappali, meleg, fehér fényt utánozza, úgy, hogy a beépített LED-et sosem kell cserélni, hiszen az több tízezer óra élettartammal bír. A gyerek szobájában is használjunk célzott fényeket, így hamar megtaníthatjuk, hogy csak azt a lámpát kapcsolja fel, amelyre éppen szüksége van.

5. Új cuccokkal nagyobb a lelkesedés

Kevés diák igazán lelkes szeptember elsején. Talán egy-egy munkát segítő kiegészítő segíthet ezen: a Praktiker a bútorokon kívül más különlegességekkel is készül a tanévkezdésre. A kényelmes tanulást és kikapcsolódást nyújtó babzsákok, laptop asztalok, tablettartók és egyedi borítású jegyzetfüzetek is elérhetőek a szortimentben.

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, több mint 1400 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 20 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában közel 40 ezer fajta árucikk érhető el.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Tanszergyűjtő akciót szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR
Az idén 25 éves Adni Öröm! jótékonysági akció keretében 2021. július 21. és szeptember 5. között iskolaszer adománykártyákkal támogathatják a rászoruló gyermekeket az INTERSPAR áruházak és a SPAR online shop vásárlói. 2021. augusztus 25. és 28. között pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei személyesen fogadják az adományfelajánlásokat az INTERSPAR hipermarketekben.


csináld magad
Kezdődik az iskola: öt saját kezűleg készített íróasztal
Hamarosan itt a szeptemberben, ami azt jelenti, elkezdődik az iskola. Turbózd fel a gyerkőc szobáját, készítsd neki új tanulósarkot, íróasztalt! Íme öt kreatív barkácsötlet!


Gyerkőc
Tanulóasztal két kisdiákra szabva
Két – egy hat- és egy tízéves – gyermek részére készült ez a tanulóasztal 18 mm-es táblásított borovi fenyőből. Méretei: 280×135×72 cm.


Gyerkőc
Iskolás lesz a gyerek? Így alakítsuk át a szobáját!
Bár még javában dübörög a nyár, vészesen közeledik a tanévkezdés. És vele a problémák. De mindenre van megoldás!

hirdetés









hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság