hirdetés



Mediterrán stílusú kút

Kert-balkon

Mediterrán stílusú kút

Az akkoriban még frissen vásárolt falusi lakóház udvarán volt egy régi, de működőképes ásott kút, melynek csak az utolsó fél gyűrűje állt ki a földből.

Dr. Nagy Zoltán (Kompolt) valamilyen dekoratív megoldáson gondolkodott, de az épületek festése, a térkövezés és a növényzet alkotta környezetbe nem illett bele a kerekes kút, így végül mediterrán kút mellett döntött. A kút tégla alappal, vasrács fedéssel készült, a vizet vödörben, kötéllel, csigán lehet felhúzni. (A kút egyébként öntözés céljára szolgál és szivattyúval működik, a vödrös vízhúzás csak a tradíció miatti opció, de fizikailag lehetséges).

 

1. Az alsó rész kisméretű téglából készült, a ragasztás fagyálló csemperagasztóval történt, a fugázás csemperagasztó és homok 3:2 arányú keverékével.

 

2. A felső, hosszanti élére állított téglasor tégláinak vastagsága miatt a szélen a fugák túlságosan tágak lettek volna, ezért Nagy doktor minden (52 db) téglát megsarkalt egyik oldalán, sarokcsiszoló és vágókorong segítségével.

 

3. A középső, fekvő féltéglasornál ugyanezt a problémát Zoltán nem sarkalással oldotta meg, hanem hosszában felezett kisméretű téglából 2,5 cm-es szeleteket vágott, azokat ragasztotta be a széles résekbe.

 

4. A rács 20×3 mm-es, a kör alakú abroncs 30×4 mm-es laposacélból, a három ívelt szár 15 mm-es betonacélból  hegesztéssel készült. A munka kb. 5 munkanapnyi időt vett igénybe.

A végeredmény a környező kerttel együtt igazán lenyűgöző.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Szürke a magyarok ízlése – már ha fugáról van szó
Az örök klasszikus bézs és az univerzális szürke a magyarok kedvenc színei, ha fugáról van szó.


Hírek
Vesszőből fontak mentőautót Kadarkúton
Egy különleges, fonott mentőautóval lett gazdagabb a kadarkúti mentőállomás.


csináld magad
Díszkutak építése, felújítása saját kezűleg
Egy kút nemcsak hasznos lehet, hanem dekoratív is. Egy szépen rendbe hozott építmény akár kertünk ékévé is válhat. Neked is van egy, amire ráférne a felújítás? Íme egy kis inspiráció hozzá!


Otthon-bútor
Fejleszd kutyád intelligenciáját
Ennek a varázsdobozkának az elkészítésében először csak a gazda, azután a kutyája, majd az egész család örömét fogja lelni. Töltsd meg a fiókot a négylábú kedves ropogtatnivalójával vagy gumicsontjával és kezdődhet a móka.

hirdetés




Gép- és anyagújdonságok

Dupláz a Mapei




Gép- és anyagújdonságok

Tovább emelkedik az építőanyagok ára

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság