hirdetés



Kerti bútor – maradék fából

Kert-balkon

Kerti bútor – maradék fából

Maradék fából készítette ezt a kerti kiülőt láncfűrész és flex segítségével Waisz Gizella Kornélia Erdőkertesen.

Sadolin fenyővel lazúrozta, még párnákat fog készíteni a padokra, de már felavatták. Először az asztalt készítette el, lazúrozással együtt kb. 4-5 nap alatt, majd a két padot, ez ugyanannyi időt vett igénybe. Veresegyházán látott a padokhoz hasonlót, ki is próbálta, de annyira nem voltak kényelmesek, ezért változtatott egy kicsit a terveken. Ha összejött a család, egyszerre nem tudtak leülni hatan -nyolcan, most már megtehetik. Mivel lyukfűrésszel fúrt középre egy lyukat, napernyő is került rá. Jó lett volna egy jó kis körfűrész, mert a láncfűrésszel nehéz volt gérbe vágni, de azért így is meg lehetett oldani.

1. A tervezés után méretre vágta a bútor alkotóelemeit.

 

2. Gizella a pad oldalaihoz (lábaihoz) sablont készített.

 

3. A sablonnal pofonegyszerű volt összerakni őket.

 

4. Végül – összecsavarozás előtt – festette-lakkozta mindet.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Fedett kiülők építése saját kezűleg: íme öt szép példa
Bár tavasszal még jól esnek a melengető napsugarak, nyáron a kánikula idején vagy csepergő eső esetén jólesik behúzódni egy fedett kiülő alá. Ilyet akár te is építhetsz: cikkünkben öt példát mutatunk inspirációként.


csináld magad
Favázas filagória: védett zug a kertben
Mindannyian szeretjük a verőfényes nyári napot, de egy idő után az ember az árnyékot is megkívánja. És ha nem áll rendelkezésre, akkor nincs mese: építeni kell egy árnyat adó helyet. Például egy ilyen filagóriát.


Kert-balkon
Így újítsuk fel a kerti bútort
A jó minőségű kerti bútoroknak nem kell szükségképpen drágáknak lenniük, pl. a barkácsáruházakban gyakran olcsón kapni egyszerű, mégis masszív összecsukható székeket és asztalokat. Ha pedig a festék lekopik róluk, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen fel tudjuk újítani.


csináld magad
Egyszerű kerti kiülők, padok készítése saját kezűleg
Jól jönne egy kényelmes kerti pad, hogy a fa árnyékában hűsölhess nyáron? Csak egy kis ülőke kellene, amin megpihenhetsz pár percre a kerti munkálatok közben? Cikkünkben öt, viszonylag egyszerűen elkészíthető kiülőt, padot mutatunk inspirációként!




Ötletek

Kerti pavilon






Kert-balkon

Grillező étkezővel

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság