hirdetés



A kerti bútor felújítva az igazi!

Ötletek

A kerti bútor felújítva az igazi!

Meglévő kerti asztalt és a hozzátartozó két padot újított fel példásan Heilman Béla Budapesten.

A cél az volt, hogy az ütött-kopott, 25 éves román kerti bútor újra a terasz dísze legyen. Béla egyben az eredetileg 2 cm-es résekkel szerelt asztallapot is egybefüggő felületté varázsolta. (Azelőtt minden kisebb tárgy átesett ezeken a réseken, de poharat sem lehetett biztonságosan letenni.)

A felújítás során a bútorokat darabjaikra szedte, a régi lakkot leégette, majd a faanyagot megcsiszolta és átfestette. A festék vízzel hígítandó, fenyőszínű lazúr. Az asztal lapját képező 9 cm-es deszkák közé lecsiszolt, méretre vágott bramac tetőlécet tett és a két végét is ezzel a tetőléccel zárta le, csapolással és ragasztással összefogva. Ezzel természetesen meg is nőtt az asztal lapjának mérete, ami szintén a felújítás céljai közé tartozott.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Hordozható kemence: bármikor arrébb helyezhető a kertben
Bár már közelednek a hidegebb napok, a többségünk nem szívesen mond le a kertben készített ételek zamatáról. A megoldás: építsünk kemencét! Cikkünkben egy hordozható változatot mutatunk be.


Kert-balkon
Locsolás pazarlás nélkül: öntözőrendszert telepítünk
A természetes csapadékmennyiség általában nem igazodik kertünk igényeihez. Ha azt akarjuk, hogy folyamatosan zöldelljen a gyep és virágágyaink egész nyáron pompázzanak, telepítsünk automata öntözőrendszert.


csináld magad
Kerti faházak építése: a tárolótól a nyaralóig
Ha épp kerti tároló, játszóház vagy esetleg kiülő építésén töröd a fejed, nézd meg a következő ötleteket, hogy ihletet meríts!


Kert-balkon
Így újítsuk fel a kerti bútort
A jó minőségű kerti bútoroknak nem kell szükségképpen drágáknak lenniük, pl. a barkácsáruházakban gyakran olcsón kapni egyszerű, mégis masszív összecsukható székeket és asztalokat. Ha pedig a festék lekopik róluk, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen fel tudjuk újítani.






Gép- és anyagújdonságok

Ne égess, komposztálj!


Kert-balkon

Tavaszi metszés


Gép- és anyagújdonságok

Keresletnövekedés és munkaerőhiány

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság